Bavareze cu ciocolata si alune

de alilianaa in Prajituri, 4 Ian 2015 | 6178 vizualizari

 

Simplu de facut si atat de bune...

 

INGREDIENTE

  • 4 galbenusuri
  • 75 g zahar
  • 30 g cacao
  • 200 ml lapte
  • 80 g ciocolata amaruie ( eu am folosit cu alune)
  • un plic gelatina
  • decor: bucatele de cicolata cu aluna
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bavareze cu ciocolata si alune:

Pentru inceput incalzim laptele ( eu chiar l-am fiert) si punem cicolata la topit.

Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul pana se albesc, intr-o craticioara, apoi se adauga cacaoua si se mixeaza in continuare. Amestecul lapte - ciocolata se pune putin cate putin peste compozitia cu ou, mixam si punem cratita pe foc. Lasam sa fiarba pana capata aspect de budinca nu foarte consistenta. Intre timp gelatina se pune la hidratat, se topeste  fara sa fiarba si se incorporeaza compozitiei in fir subtire, mixand continuu. 

Punem compozitia in forme si dam la rece pentru cateva ore bune ( 4-5 ore, cel putin). Eu am tinut formele peste noapte. 

Bavarezele se pot servi cu sosuri diferite ( de fructe, cicolata), fulgi de ciocolata etc. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bavareze cu ciocolata si alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

mirela0911 1

08.01.2015, 14:14

Tare bune!

alilianaa 1

08.01.2015, 18:37

multumesc frumos.... sunt bune, bune si foarte bune

kytz 1

23.08.2017, 17:51

La mulți ani!!!

COMENTEAZA

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "After eight"