Bavareză de mure, rețeta nr. 600!

de Panacris in Dulciuri, 17 Mai 2013 | 6401 vizualizari

 

Ei și am vrut ceva special pentru rețeta 600! Dar știți cum este proverbul acela” atâta culegi, până aduni!” am ales o rețetă simplă și la modă;) După cum veți vedea în poze am adaptat o rețetă din caietul personal de rețete din 1995!

 

INGREDIENTE

  • mure congelate ( din provizia 2012!) cca 300 g,
  • zahăr tos 200 g,
  • frișcă 300 g,
  • gelatină roșie 3 foi,
  • Pentru decor:
  • lichior de mure,
  • frunze de mentă,
  • biluțe de ciocolată.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bavareză de mure, rețeta nr. 600!:

Murele se pasează cât se poate, printr-o sită inoxidabilă.

Zeama obținută se pune la fiert cu zahărul, cca. 10 minute la foc mic, până se obține textura unui gem subțire. Între timp foile de gelatină se înmoaie în puțină apă rece, apoi se adaugă la gemul de mure, lăsându-se să fiarbă la foc mic, până se înglobează. După ce s-a răcit compoziția de mure se adaugă la frișca bătută bine, înglobându-se ușor, până ce se încorporează totul. Compoziția obținută se toarnă într-o formă cu gaură la mijloc, care a fost stropită cu puțin lichior de mure.  

Se pune forma la frigider, unde trebuie să stea cel puțin 2 ore. Înainte de a se răsturna pe un platou, se cufundă forma în puțină apă fierbinte (Recunosc că am omis acest lucru!).

Se decorează bavareza cu frunze de mentă proaspătă și biluțe de ciocolată și mure!

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bavareză de mure, rețeta nr. 600!" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu prune, mere si nuci