O bautura racoritoare delicioasa pe care o gasim cu usurinta in America de Nord( deja cu traditie) si pe care o putem prepara cu usurinta acasa in orice sezon, ghimbirul gasindu-se cu usurinta in supermagazine sau piete. Cu un gust pronuntat de ghimbir, pe baza de drojdie fermentata, lamaie , zahar si apa, este savuroasa rece servita cu gheata sau simpla. Va invit sa o preparati , e sanatoasa si delicioasa! Putem alege sa o preparam cu miere, zahar brun, melasa, variantele sanatoase cu care vom inlocui zaharul rafinat......(izvor de inspiratie wikihow).
1. Adaugam zaharul prin palnie direct in sticla.
2. Masuram un sfert de lingurita de drojdie uscata.
3. Punem drojdia prin palnie si msicam sticla sa se disperseze bine.
4. Radem ghimbirul si vom obtine 2 linguri de pulpa.
5. Punem ghimbirul in vasul de masurat.
6. Stoarcem zeama de lamaie( daca nu va place lamaia inlocuiti cu grapefruit)
7. Adaugati sucul de lamaie peste ghimbir.
8. Amestecam ghimbirul cu zeama de lamaie si turnam totul prin palnie in sticla. Nu ne facem griji daca se infunda putin caci la pasul urmator se va rezolva problema.
9. Turnam apa de izvor in vasul de masurat( in felul acesta va aduna resturile de ghimbir)
10. Punem o parte de apa in sticla prin palnie.
11. Amestecam bine sticla, o agitam si acest lucru va face ca toate ingredientele sa se omogenizeze .
12. Turnam si restul de apa avand grija sa lasam doua degete de spatiu, deoarece se va produce fermentatie.
13. Se lasa sticla neaparat intr-un loc calduros( niciodata in soare, atentie deoarece sticla poate exploda), timp de 24 pana la 48 de ore.Eu am pus-o in bucatarie.
14. Dupa 24 de ore facem testul, deshidem usor dopul de la sticla si vedem daca iese spuma si e gata fermentata. Nu deschidem dintr-o data sticla ci doar cate putin.
15. Se pune la rece la frigider iar atunci cand o vom folosi vom deschide dopul de la sticla putin cate putin lasand sa iasa gazul usor, altfel ne vom bucura de o fantana arteziana ad-hoc. Se strecoara.
Mmmmmmm....delicioasa bautura!!!
1
Asigurati-va ca vasele pe care le folositi sunt foarte curate.
2
Filtrati bautura inainte sa o serviti.
3
Cantitatea de alcool rezultata in aceasta bautura dupa 24-48 de ore este infima. Daca se lasa afara la cald pentru cateva zile, fermentatia va continua pana ce zaharul va fi complet dizolvat, iar cantitatea de alcool continuta va creste considerabil, insa nu va mai avea gustul de ginger ale.
4
Dupa cele doua zile de tinut la caldura sticla se va pune imediat la rece, altfel va exista riscul de explozie.