Amandine II

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 6 Noi 2010 | 16069 vizualizari

 

INGREDIENTE

 Blat:

  •   6 oua
  •   200 gr. zahar
  •   30 ml. apa
  •   30 ml. ulei
  •   20 gr. cacao
  •   8 linguri faina(150 g)
  • 1 lingurita praf de copt

  Crema :

  •   200gr. zahar pudra
  •   250 g unt/margarina
  •   100 g ciocolata neagra(75%cacao)
  •   75 ml frisca lichida
  •   1 fiola esenta rom

  Siropul:

  •   100 ml apa
  •   50 g zahar
  •   1 lingurita ness

  Glazura:

  •   100 g ciocolata neagra
  •   50 ml frisca
  •   50 g unt

  Decor:

  •   70 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine II:

1 Blat:

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza iar pana se intaresc bat.Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei.Se amesteca cu lingura de jos in sus.Treptat se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt.Se omogenizeaza.In tava unsa, tapetata cu faina sau cu hartie de copt , se pune compozitia si se coace 30-35 minute.Dupa ce se raceste blatul se taie in 2.
2. Crema :
Untul moale se mixeaza cu zaharul PUDRA pana devine cremos,apoi se adauga ciocolata topita cu 2 linguri de lapte si se omogenizeaza.Se adauga frisca lichida si esenta de rom si se amesteca.Se lasa la rece pana la asamblare.

3. Siropul:
 Se amesteca ingredientele intr-un ibric si se fierb pana se dizolva zaharul.

4. Glazura:
7. Ciocolata rupta bucati se amesteca cu frisca lichida si untul si se tine pe foc pana se omogenizeaza.

5. Asamblare:

Blatul se taie in 2 foi egale.O foaie se aseaza pe o tava,se insiropeaza,nu foarte mult,se intinde crema,se acopera cu cea de-a doua foaie insiropata si se lasa la rece.Dupa o ora se scoate de la frigider si se acopera cu glazura,se lasa la rece,apoi se proportioneza si decoreaza cu cate un mot de frisca!

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine II" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Pasiune pentru bucatarie 1

09.11.2010, 20:53

hai ma,glumeam si eu,stiam ca si u glumesti

ionix 1

09.11.2010, 20:55

hihihihi... foarte bine... asa tare as manca si yo, o lingurita macar

gaby_gabytza 1

08.09.2011, 08:59

perfecta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Mai mult lunga decat lata"