Este tortul pe care l-am facut de Sf. Stefan...cu ocazia zilei mele onomastice. A fost foarte apreciat de musafiri, fiind foarte racoros. Reteta am vazut-o la Corinuta, dar bineinteles ca am modificat reteta si am facut-o mai pe placul meu.
Multumesc Corinuta pentru idee.
Rulada:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bate in continuare pana la topirea completa. Se adauga pe rand galbenusurile, apoi faina cernuta si amestecata cu praful de copt.
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se tapeteaza o tava mare cu hartie de copt si se toarna aluatul in ea, se niveleaza si se da la cuptor 15-20 de minute sau pana trece testul scobitorii.
Se scoate blatul din tava pe un prosop umed, se ruleaza cu tot cu hartia de copt si se lasa la racit. Cand e rece se da jos hartia cu grija, se unge cu gem (nu mult, sa nu dea pe-afara) si se ruleaza din nou.
Se taie rulada in fasii de circa un centimetru care se aseaza pe fundul si pe peretii unei tavi de tort cu margine detasabila.
Crema:
Se amesteca budincile cu faina si zaharul. Se toarna amestecul intr-un litru de lapte, se fierbe la foc mic, amestecand continuu pana devine o crema groasa. Se lasa la racit, apoi se mixeaza cu untul.
Se toarna jumatate din crema in tava peste feliile de rulada, apoi se aseaza bananele, iar peste ele se toarna restul de crema si se niveleaza. Adaugam ananasul bucatele si dam la frigider.
Se mixeaza pliculetul de Creme Ole cu 400 ml lapte rece, se pune peste ananas, se niveleaza frumos si se da iar la rece.
Se serveste a doua zi, e delicios.
Pofta buna!