Banana bread- Chec cu banane

de Anett in Dulciuri, 16 Oct 2015 | 3699 vizualizari

 

Baietii de la Sorted Food au facut aceasta minunatie. :)

 

INGREDIENTE

  • 2 banane
  • 50 g stafide
  • 25 ml rom
  • 120 g unt
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 120 g zahar
  • 2 ou
  • 150 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 lingura fulgi de cocos
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banana bread- Chec cu banane:

In primul rand incingem cuptorul si tapetam cu hartie de copt o tava pentru chec. Apoi luam bananele, le asezam pe o alta tava si cu ajutorul unei furculite facem gauri mici in ele. 

Luam stafidele si turnam romul deasupra lor si lasam cateva minute ca sa rehidrateze.

Cand coaja bananelor au devenit negru, le scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca, apoi le curatam si le maruntim.

Intre timp intr-un vas topim untul pana cand devine de culoare maro, apoi lasam sa raceasca putin.

Intr-un bol mare cu un mixer amestecam untul topit cu zaharul, adaugam apoi oule si smantana. Incorporam si pasta de banane, apoi faina cu praful de copt. Pe la sfarsit adaugam si ciocolata maruntita si stafidele. Turnam amestecul in tava de chec si presarim cu zahar brun si fulgi de cocos. Punem in cuptor pentru 45 de minute, pana se rumeneste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Banana bread- Chec cu banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

-Licurici- 1

17.10.2015, 08:57

mirela0911 1

22.10.2015, 22:02

Ce bun e!

Renataedina 1

27.01.2016, 19:14

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti simpli cu seminte