Baigli unguresc (cononacei cu mac)

de nadina73 in Prajituri, 14 Noi 2010 | 8301 vizualizari

 

Am promis ,ca fac si cu mac,nebunie nu alta ,reteta preluata de aici http://bucataras.ro/retete/1434/saviecuta-cu-mac-baigli-sau-cozonacei-can-banat.html

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina cernuta(Foarte important sa fie cernuta)
  • 100 g untura porc
  • 2 galbenusuri
  • putina sare
  • 6 linguri zahar
  • 250 g unt
  • 1 cub drojdie(25 g)
  • 50 ml lapte caldut

Umplutura:

  • 500 g mac(eu am pus doar 300 g)
  • 200 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 3 albusuri+3 linguri zahar

Uns :

  • 1 galbenus
  • 3 linguri lapte
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baigli unguresc (cononacei cu mac):

Se pregateste maiaua:

Se dizolva drojdia in laptele caldut si 2 linguri de zahar,se pune si putina faina dupa care se lasa 10 minute sa creasca

Dupa ce drojdia a crescut ,se amesteca cu faina cernuta,untura de porc,untul,galbenusurile,putina sare si cele 4 linguri de zahar ramase.

Se lasa in masina de paine la programul de framantat /dospit,sau la fel de bine se poate si fara masina de paine ,se framanta cu mana si se lasa la un loc ferit (foarte important la aluat sa nu fie curent) se pune intr-un  loc caldut acoperit cu un servet.

Intre timp cat aluatul dospeste se pregateste umplutura de mac:

Se pune laptele la foc cu zaharul pana se topeste,dupa care se pune macul,Albusurile ramase de la aluat se bat bine spuma cu 3 linguri de zahar ,iar dupa ce compozitia de mac s-a racit se amesteca cu aceasta

Cand aluatul e dospit se scoate din masina si se imparte in 3 parti.Se intinde fiecare bucata cu sucutorul cat de subtire se poate,dupa care se pune din compozitia de mac si se ruleaza stans cat de cat.Se pune intr-o tava tapetata cu ulei si faina sau cu hartie de copt si se mai lasa sa creasca 20 minute,dupa care se ung cu galbenusul amestecat cu lapte si se pun la cuptor.

Se coc aproximativ 30-35 minute la 180 grade.

ps:sincer eu nu am pus decat 300 de mac ,nu am avut mai mult,dar a fost bun

Daca ti-a placut reteta noastra "Baigli unguresc (cononacei cu mac)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mariac 1

15.11.2010, 21:58

RuxyRux 1

15.11.2010, 22:04

Ohooooooo...ce minunatie!....super!

Sylvia 1

16.11.2010, 09:47

Excelent arata, ce mortal e piticul tau super fericit cu farfuria in brate sa iti traiasca

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu visine si bezea