Baigli cu nuca

de mirela0911 in Prajituri, 8 Iun 2014 | 4888 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt. aluat:
  • 500g faina alba
  • 25g drojdie proaspata
  • sare
  • 2 lg zahar
  • 100g unt
  • 2 galbenusuri
  • 5 lg smantana
  • coaja rasa de lamaie
  • Pt. umplutura:
  • 500 g nuca macinata
  • 1 lg rasa scortisoara macinata
  • zahar dupa gust
  • cca 50 ml lapte (+/-)
  • Un ou si un plic zahar vanilat pentru uns.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baigli cu nuca:

Aluatul: Se pregateste o maia din drojdie, putin lapte caldut, zahar si faina. Intr-un bol se cerne faina, se pune sarea, zaharul, galbenusurile, untul la temperatura camerei, coaja de lamaie, smantana si maiaua. Se framanta toate la un loc pana otinem un aluat elastic si care nu se mai lipeste de degete. Se lasa la dospit.

Umplutura: Intr-o cratita se pune nuca, se potriveste de zahar dupa gust, scortisoara si laptele, se pune pe soba si se amesteca pentru 5 minute la foc incet. Se lasa la racit.

Se imparte aluatul in trei parti egale. Se ia o parte si se intinde in forma dreptunghiulara cu lungimea de dimensiunea tavii. Se intinde deasupra 1/3 din nuca apoi se ruleaza strans foaia. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se procedeaza la fel cu celelalte doua parti.

Se bate oul cu zaharulvanilat si se ung cu o pensula cei trei cozonacei. 

Se dau la cuptor la 180 de grade pana se rumenesc frumos.

Sunt deliciosi. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Baigli cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baigli cu mac si nuca