Mie imi plac mult foitajele. De cele mai multe ori pregatesc eu si foile, dar de data asta am ales sa folosesc foi cumparate.
Foaia de aluat se intinde cu sucitorul pe masa infainata. Pe jumatate de foaie se aseaza feliile de sunca una langa alta. Se rade cascaval din belsug deasupra. Jumatatea goala de foaie se pensuleaza cu apa si se acopera cu ea partea umpluta cu sunca si cascaval.
Trecem de cateva ori cu sucitorul peste aluatul impaturit pentru a elimina aerul si pentru a se lipi bine cele doua jumatati de foaie. Apoi se feliaza cu ajutorul unui cutit bine ascutit (cine are, poate folosi rola de pizza) in fasii de cca. 2-3 cm. latime. Fiecare fasie se rasuceste si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.
Cu o pensula se ung baghetele cu galbenus de ou (in care adaugati o lingurita de lapte pentru a-l fluidiza ) si se da tava la cuptorul incalzit la 180-200 grade C pana se rumenesc frumos. De acum totul e simplu: se scot pe un platou si nu ramane decat sa aveti pofta!
Nu toate pozele au fost clare, doar astea le-am putut alege.