Noi avem mereu bagheta cu usturoi la congelator! E un aperitiv perfect cand ai musafiri neanuntati! :)
Baghetele se cresteaza feliute.
Untul se freaca cu usturoiul pisat, sare, foarte putin marar uscat si foarte putina menta uscata (condimentele se adauga doar pentru a colora putin untul si a-i da un aspect placut).
Cu o lingurita sau o lama de cutit, tartinam bagheta intre crestari, cu amestecul de unt.
Se aseaza pe o folie de aluminium, intr-o tava, si se introduce in cuptorul pre-incalzit, la foc mediu.
Se tine la cuptor pana se rumeneste coaja (cca 10 min).
Se serveste cu ceai sau cacao cu lapte.
1
Se poate folosi unt cu verdeata din comert (Napolact, Kerrygold, etc)
2
Baghetele, astfel unse, se pot inveli in folie de aluminiu si se pastreaza la congelator.
3
Daca folositi baghete congelate, prelungiti timpul de "coacere". incalzire (cca 20-25 min)
4
Se poate folosi si branza topita, alaturi de unt