Ador minunatia asta dulce si aromata :)
Sirop:
Intr-un bol incapator amesteca nuca macinata,pesmetul,scortisoara,zaharul,zaharul vanilat si esenta de rom.
Intr-o craticioara topeste cele 200 g unt.
Tapeteaza o tava (35/25 cm) cu hartie de copt.
Aseaza prima foaie in tava si unge bine cu unt .Procedeaza la fel si cu urmatoarele 2 foi.(Trebuie sa avem 3 foi de placinta suprapuse si unse cu unt)
Presara din amestecul de nuca ,pune iar foaie unsa cu unt si procedeaza la fel pana termini nuca si foile avand grija ca la final sa ai 2,3 foi suprapuse si unse cu unt.
Cu un cutit bine ascutit taie cu grija baclavaua direct in tava in bucati potrivite.
Toarna untul ramas peste baclava insistand in partile taiate.
Introdu tava in cuptorul preincalzit pentru aprox. 45 de minute.
Cat timp este baclavaua in cuptor pregateste siropul.
Pune intr-o craticioara apa,zaharul,semintele de la pastaia de vanilie ,zeama si coaja de lamaie.
Lasa siropul pe foc pana da 2-3 clocote si zaharul este topit.
Ia de pe foc si adauga mierea.
Scoate tava din cuptor si toarna siropul fierbinte avand grija sa fie distribuit destul de uniform.
Lasa la racit minim 3-4 ore apoi serveste cu mare pofta!
1
Foile de placinta se scot la temperatura camerei inainte cu minim 1 ora de a fi utilizate.
2
Puteti inlocui untul cu margarina si veti obtine un desert de post absolut delicios.