Baclava

de Doralinda in Dulciuri, 26 Mai 2013 | 17302 vizualizari

 

Unul dintre deserturile preferate ale sotului! E un desert tipic tarilor arabesti dar si unul foarte servit in Grecia!

 

INGREDIENTE

  • 1 ceasca pesmet
  • un pachet foi de placinta baclava (foarte subtiri)
  • 300 gr nuci macinate
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura scortisoara praf
  • destul unt ptr ungerea foilor cca 200 gr
  • Ptr sirop:
  • 3 cesti (de cafea) zahar
  • 2 cesti si jumatate de apa
  • coaja de la o portocala
  • 2-3 cuisoare
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Ungeti o tava cu unt, dupa care puneti prima foaie de placinta si ungeti iar cu unt. Repetati aceasta operatie cu inca 5 foi dar la ultima nu puneti unt!

Sa aveti intr-un vas amestecate nucile cu zaharul, pesmetul si scortisoara, si cu o lingura puneti in a 6-a foaie cat sa acopere bine. Apoi acoperiti cu o alta foaie, ungeti cu unt, apoi inca o foaie iar unsa cu unt, iar a treia NU ungeti cu unt si puneti din compozitie. Deci, repetati aceasta operatiune pana se va termina compozitia, 2 foi unse, una nu, dar pastrati ptr la urma 3 foi care le veti unge pe toate cu unt.

Inchideti placinta prin "impaturirea" foilor care le-am lasat putin pe dinafara asa cum arata in fotografii. Intepati cu un cutit si presarati putina apa cu mana (stropiti). Puneti la cuptorul preincalzit la 170C ptr cca 45 min.

Faceti intre timp siropul lasand sa fiarba cca 10 minute cu toate ingredientele, dar atentie, siropul se va turna doar cand s-a racit placinta!

TIPS-URI

1

Inainte de a pune siropul, intepati sau taiati placinta sub forma de cuburi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

loredanaaa 1

28.05.2013, 21:03

delicios

Doralinda 1

29.05.2013, 14:48

Loreedana

Krystyan Trendy 1

02.11.2013, 08:01

mmm... excelenta

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baclava rulata pentru Diaaaaaaaa