Baclava

de Doralinda in Dulciuri, 26 Mai 2013 | 17382 vizualizari

 

Unul dintre deserturile preferate ale sotului! E un desert tipic tarilor arabesti dar si unul foarte servit in Grecia!

 

INGREDIENTE

  • 1 ceasca pesmet
  • un pachet foi de placinta baclava (foarte subtiri)
  • 300 gr nuci macinate
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura scortisoara praf
  • destul unt ptr ungerea foilor cca 200 gr
  • Ptr sirop:
  • 3 cesti (de cafea) zahar
  • 2 cesti si jumatate de apa
  • coaja de la o portocala
  • 2-3 cuisoare
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Ungeti o tava cu unt, dupa care puneti prima foaie de placinta si ungeti iar cu unt. Repetati aceasta operatie cu inca 5 foi dar la ultima nu puneti unt!

Sa aveti intr-un vas amestecate nucile cu zaharul, pesmetul si scortisoara, si cu o lingura puneti in a 6-a foaie cat sa acopere bine. Apoi acoperiti cu o alta foaie, ungeti cu unt, apoi inca o foaie iar unsa cu unt, iar a treia NU ungeti cu unt si puneti din compozitie. Deci, repetati aceasta operatiune pana se va termina compozitia, 2 foi unse, una nu, dar pastrati ptr la urma 3 foi care le veti unge pe toate cu unt.

Inchideti placinta prin "impaturirea" foilor care le-am lasat putin pe dinafara asa cum arata in fotografii. Intepati cu un cutit si presarati putina apa cu mana (stropiti). Puneti la cuptorul preincalzit la 170C ptr cca 45 min.

Faceti intre timp siropul lasand sa fiarba cca 10 minute cu toate ingredientele, dar atentie, siropul se va turna doar cand s-a racit placinta!

TIPS-URI

1

Inainte de a pune siropul, intepati sau taiati placinta sub forma de cuburi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine umplută

de RODIMUR 8

ieri la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

pe 06.01 la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

pe 06.01 la 17:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Baclava