Baclava

de adnia in Prajituri, 28 Ian 2013 | 6356 vizualizari

 

Am mai spus pe aici, pe undeva ca am o slabiciune pt. dulciurile turcesti! Stiu, sunt extrem de dulci...dar atat de gustoase

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • -1 pachet foi de placinta subtri din comert
  • -400 gr. nuci, migdale, fistic si caju macinat
  • -1 pachet de unt
  • -1 kg zahar
  • -zeama si coaja de la 1 portocala
  • -coaja de la 1 lamaie
  • -2 esente de portocale
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Se prepara foarte usor si rapid: in tava jena unsa cu putin unt se intinde cate o foaie de placinta , se unge cu unt topit (eu am folosit o pensula de bucatarie pt aceasta opearatiune), se presara cu putin amestec de nuci, apoi iarasi se intinde o faie de placinte, se unge cu unt...si tot asa pana aungem la jumatatea nr. de foi. In acest pas presaram muuult amestec de nuci, apoi continuam cu cealalta jumatate de foi de placinta, la fel ca prima jumatate.Totul se termina cu 1 foaie de placinta unsa bine cu unt topit. Apoi se portioneaza cu cutitul ascutit.

Se da totul la cuptor pana se rumeneste putin. Intre timp preparam siropul:se pune la fert 1 l de apa cu 1 kg zahar, coaja de lamaie si de portocala si zeama de portocala. se lasa sa farba putin, apoi se adauga esenta de portocala. siropul obtinut se toarna ferbnte pesta prajitura fierbinte, abea scoasa din cuptor.

Si acum urmeaza partea cea mai grea: asteptarea indelungata pana baclavaua se raceste complet!

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baclava