Baclava

de Ligia Bxl in Dulciuri, 16 Feb 2011 | 9066 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pachet de foi de placinta
  • 200 gr de margarina sau unt
  • 500 gr nuci
  • 2 linguri de pesmet
  • 1 plic de zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie bio
  • 400 gr de zahar
  • 2 cani de apa
  • 2 linguri de miere
  • o jumatate de lingurita de cuisoare
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Se unge o tava dupa marimea foilor cu unt, apoi se pun cateva  foi pe rand unse cu unt, apoi se pune o jumatate din compozitia de nuca.

Se amesteca nucile macinate cu pesmetul, 200 de gr de zahar, zaharul vanilat, coaja de lamaie si scortisoara dupa gust, apoi se pun iar foi unse cu unt, inca un strat din compozitia cu nuci si terminam cu cateva foi unse cu unt. Se taie baclavaua si se stropeste cu unt, apoi se da la cuptor.

Dupa ce e pe jumatate gata se pune peste ea jumatate din acest sirop: zaharul ramas, miere, apa,1 lingurita rasa de scortisoara si cuisoare si se fierb,dupa ce e gata siropul cuisoarele se scot. Cand baclavaua s-a rumenit se scoate de la cuptor si se toarna restul de sirop si se da la rece. Este gata cand s-a racit si cand foile s-au inmuiat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Ligia Bxl 1

13.03.2011, 19:20

ada sa sti ca e tare bun nici eu nu m-am putut abtine si mi-am facut,multumesc

tanyapatap 1

02.10.2011, 14:58

ce bunaa a fostt ,mersii multt..

Ligia Bxl 1

04.10.2011, 13:04

cu placere tania si alta data cu mare drag

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de vanilie, gem de caise si nuca