Baclava

de gugugh in Prajituri, 26 Oct 2010 | 11480 vizualizari

 

O minunatie de reteta!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta,
  • 700 gr nuci macinate,
  • 800 gr zahar( sau mai putin daca se doreste mai putin dulce),
  • 400 gr margarina 
  • zahar vanilat dupa preferinta,
  • coaja lamaie si portocala,
  • un praf de sare,
  • 250 ml apa.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Se scot foile de placinta de la rece, se lasa cateva minute la temperatura camerei. Margarina se pune la topit la foc mic.
Nucile macinate se amesteca cu 300 gr din zahar, praful de sare,zaharul vanilat, 4-5 linguri de apa recesi coaja de lamaie. Se amesteca bine pana se formeaza o pasta si se lasa cateva minute sa se lege.

Cuptorul se preincalzeste la 120 grade, la foc potrivit, pt cei ce nu au cuptor cu gradatie. Se foloseste tava de la aragaz.

Se trece la asamblare astfel: se unge tava cu putina margarina topita pe toata suprafata, se aseaza prima foaie de placinta si se unge cu margarina pe toata suprafata , se continua tot asa cu jumatate din foile de placinta. Apoi se pune umplutura de nuca, se niveleaza si se pun si celelalte foi pe rand, ungandu-se fiecare foaie in parte cu margarina. Cand am terminat de pus toate foile lasam asa pt cateva minute apoi trecem la portionarea baclavalei cu un cutit bine ascutit. O bagam la cuptor si e gata cand se rumeneste frumos.

Cat timp sta la cuptor facem siropul: din 500 gr de zahar, putina vanilie si 250 ml apa le punem la fiert si lasam sa fiarba cateva minute, pana devine un sirop mai gros. Dam de pe foc si adaugam coaja rasa de portocala.

Dupa ce s-a copt baclavaua o scoatem din cuptor si turnam siropul caldut. Se lasa aproximativ o ora pt a se insiropa bine.

TIPS-URI

1

eu adaug mai putin zahar ca sa nu fie fff dulce

2

iese bine si cu mai putina nuca

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dantelata