Aripioare picante cu legume

de Sylvia in Pui, 22 Ian 2010 | 8768 vizualizari

 

Un fel de mancare foarte usor de realizat si delicios, daca va place bucataria chinezeasca. Personal prefer sa fie mai picat dar ca sa impacati toate gusturile, lasati participantilor la masa ocazia sa il condimenteze ei insisi, oferind separat pasta de ardei iute, pentru eventuale completari ....evitati in acest fel orice comentariu :)

 

INGREDIENTE

  • 4 aripioare de pui pe care le taiem in trei parti ,
  • o jumatate de ardei rosu taiat patratele,
  • un zucchini ( dovlecel verde) taiat patratele,
  • un morcov mediu taiat tot asa patratele,
  •  cateva champinioane negre rehidratate cu ala clocotita.
  • Ca si condimente am folosit o lingura de sos de soya,
  • o lingura de sos de scoici,
  • putin sos dulce acrisor,
  • un varf de cutit de pudra de ardei iute,
  • o lingurita de amestec de 5 condimente
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare picante cu legume:

    Intr-un wok punem la incins putin ulei si adaugam aripioarele si le condimentam si le lasam sa se faca incet singure pret de cateva minute. Adaugam apoi morcovul si ardeii si ii lasam singuri cateva minute apoi zucchini si champinioanele rehidratate si taiate. Adaugam apa in care am rehidratat ciupercile, in jur de 150 ml si lasam la foc mic 2 minute, dovlecelul se face foarte repede si trebuie sa ramana usor crocan.

    Dupa aceea punem putin amidon si mai condimentam daca este cazul, personal am mai pus putina pudra de ardei iute ( este un fel de ardei iute maruntit cu tot cu seminte si este foarte picant ) ca sa fie mai picante.  Se pot  degusta  ca atare sau acompaniate de orez, eu le-am mancat  de data asta simple.

TIPS-URI

1

aveti grija la sosul de soya si celelalte condimente care contin sare, e preferabil cand gatiti cu ele sa puneti sarea abia la final daca mai este cazul, eu am adoptat metoda asta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare picante cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Teo 1

23.01.2010, 23:35

Arata foarte bine si cred ca sunt foarte gustoase; prezentarea este de nota 10: o armonie de culori!

Sylvia 1

05.02.2010, 14:04

Multumesc

elena1988 1

15.03.2011, 13:24

ce bine arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada din piept de pui tocat cu ciuperci si cascaval