In reteta originala pe care am gasit-o intr-o revista culinara se folosesc parti de pui intreg,eu am pereferit aripioare de pui :)
La inceput marinam carnea. Lamaile se spala, se taie in doua si se stoarce sucul. Carnea spalata si uscata se pune intr-un bol si deasupra se varsa sucul de lamaie. Se lasa la marinat in frigider vreo 20 minute.
Pregatim impanatura. Intr-un castronel punem oul si-l batem cu o furculita. In alte doua farfurii punem faina si pesmetul. Scoatem carnea ,lasam sa se scurga un pic si incepem sa impanam.
Bucatile de carne le dam mai intai in faina pe ambele parti, dupa aceea in ou si la sfarsit prin pesmet. Intr-o craticioara inalta incalzim uleiul (cam 3 pahare) .Punem cateva bucati de carne si dam focul la mai mic. Carnea trebuie sa fie scufundata totalmente in ulei. Aripioarele se frig cam 15 minute. Daca bucatile de carne sunt mai mari se lasa mai mult . Eu ca sa fiu sigura le-am probat :).
Dupa ce se frig se scot pe hartie de bucatarie sa asoarba uleiul. Se sareaza. Se servesc foarte calde.
1
- carnea se poate marina si cu sucul de portocale si otet balsamic
2
-o idee rafinata e sa se adauge la ou,coaja de lamaie rasa si patrunjel taiat fin :)