Aripioare de pui cu mazare in sos

de GeorgiaA in Pui, 9 Feb 2014 | 3673 vizualizari

 

O reteta relativ simpla dar foarte gustoasa.Va prezint modul meu de a o prepara, sper sa fie pe gustul tuturor :)

 

INGREDIENTE

  • 6 aripioare de pui
  • 400 gr. mazare
  • 1.5 l supa de pui
  • 50 gr.unt
  • 2-3 picaturi ulei de masline
  • 2 cepe mari sau 4 mici
  • 2 morcovi
  • 2 linguri sos de legume(acelasi sos pe care l-am mai folosit si la alte retete)
  • 1 lingura pasta de tomate
  • cimbru
  • 2 foi de dafin
  • oregano
  • sare
  • piper
  • patrunjel si marar proaspat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare de pui cu mazare in sos:

Intr-un vas de gatit punem 50 gr.unt si 2-3 picaturi de ulei masline, adaugam ceapa tocata marunt, usturoiul taiat felii pe lung si morcovul taiat rondele si le calim bine, adaugam si aripioarele pentru cateva minute sa se caleasca si ele putin.Aripioarele au fost in prealabil condimentate cu sare, piper negru si putin oregano.

Dupa ce s-au calit adaugam 1.5 l supa de pui si 2 foi dafin, dupa ce da in clocot adaugam 2 linguri sos de legume, 1 lingura pasta de tomate si dam la fiert.Lasam sa fiarba pana cand aripioarele sunt facute pe jumatate si adaugam mazarea si cimbrul.Lasam in continuare sa fiarba bine pana scade si se formeaza sosul, in ultimele 5 minute adaugam mararul tocat, stingem focul si lasam sa se linisteasca pentru cateva minute inainte de a fi consumata.Condimentam dupa gust si asezonam cu patrunjel verde.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare de pui cu mazare in sos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

GeorgiaA 1

09.02.2014, 21:46

Yep, e super bunuta

Dana_Retetegg 1

10.02.2014, 19:07

GeorgiaA 1

10.02.2014, 19:57

Multumesc Dana!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cordon bleu