Aripioare cu sos picant si pireu de cartofi

de DIANA B in Pui, 29 Iul 2011 | 9544 vizualizari

 

Usor si bun ptr un pranz intre prieteni

 

INGREDIENTE

  • 10 aripioare
  • 1 ceapa
  • 3-4 rosii mari si coapte
  • piper macinat 
  • concentrat de pui
  • cimbru
  • busuioc
  • oregano
  • boia dulce si iute
  • 3-4 lg ulei
  • 1kg de cartofi
  • 100 g unt
  • 100 ml de lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare cu sos picant si pireu de cartofi:

Aripioarele uscate se parpolesc pe flacara , ptr indepartarea pufului si ptr a prinde un gust special , se spala  li se inlatura partea necarnoasa (tre' sa pape si cateii ceva , nu ?)si se lasa la uscat . Ceapa se curata , se spala , se taie rondele si se da la calit in cele cateva lg de ulei c-un concentrat de legume . In alta tigaie se rumenesc aripioarele condimentate cu piper si boia din abundenta , mmmmmmmm , in ceva ulei , iar cand cand s-au rumenit  se asezat in tigaia cu ceapa , adaugandu-se si rosiile decojite si date prin razatoarea mica , sau chiar la blender ; se adauga restul de plante aromate si-un pic de apa si se lasa sa scada sosul si sa se intrepatrunda aromele .

Intre timp , cat aripioarele se desavarsesc , nu pierdem timpul si preparam si piureul de cartofi (ca altul nu-mi place ... ex: de mazare ... etc ) .Curatam cartofii , ii spalam si-i taiem cubulete mici sa fiarba repede , adaugam un praf de sare si punem la fiert . Cand s-au fiert , le scurgem TOATA apa , ii pasam f bine , adaugand untul si laptele (fierbinte) , mai adaugam sare daca-i cazul si musai piper proaspat macinat .

Presupunand ca-n acest timp s-au facut si aripioarele , montam pe-o farfurie langa  piureul de cartofi ne putem aseza la masa , si servi c-o salata daca necesita , eu una ma multumesc doar cu preparatul , sa ma pot bucura de arome .

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare cu sos picant si pireu de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aripioare picante