Ardei umpluti la vasul tajine

de rivka in Vita, 27 Aug 2010 | 4914 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 ardei
  • 2 conserve pasta rosii
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 cana mica orez
  • 500 grame carne tocata de vitel
  • 1 lingurita jumatate praf de usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita pasta de ardei iuti=sambal
  • sare
  • piper
  • condimente pentru carne tocata
  • 1 lingurita piper 4 anotimpuri
  • 1 frunza de dafin
  • 2 oua
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti la vasul tajine:

Se spala ardeii bine si se taie capacel, se scobesc de samburi.
Se face amestecul de carne tocata(cu mana curata) impreuna cu orezul, condimentele, ceapa tocata, praful de usturoi, patrunjelul, mararul 1 lingurita pasta de ardei iuti, sare, piper dupa gust si 2 oua.
Se umple fiecare ardei cu compozitie de carne si se aseaza in vasul de tajine unul langa altul.Resturile de capacel se pun si ele printre ardeii umpluti.Din pasta de rosii cu apa se prepara un sos care se toarna in vas peste ardei.Se aseaza deasupra inca putin marar tocat, lingurita de piper 4 anotimpuri ,frunza de dafin si se aseaza capacul.
Se da la cuptor la cca 220 grade cca 1 ora jumatate.
Se scot, se lasa sa se odihneasca si se servesc calzi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti la vasul tajine" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

mena29 1

28.08.2010, 15:37

super arata

nadina73 1

29.08.2010, 03:47

ardei si iar ardei de cand imi sta capu la arei lui tavidar lasa ca nu mai e mult si vin ai mei din tara si tot ardei le zic sa-mi aducasuper 5 furcu

rivka 1

30.08.2010, 09:00

nu se poate sa nu gasesti ardei acolo la tine, daca nu faci de aia mai mari, sau capia, fff buni...

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fatteh-Vita adaptat