fiindca mi-a facut pofta reteta Mayei...si fiindca trebuia sa-mi incerc craticioara cea noua castigata...iata ce am facut!
Se spala toate legumele.Morcovul de curata de coaja si se da pe razatoarea mica.Ceapa se curata de foile exterioare si se toaca marunt cu cutitul , la fel si usturoiul.Ardeilor li se taie un capacel cu un cutitas ascutit la varf si se indeparteaza semintele din interior.Se cresteaza cu varful cutitasului un mic orificiu in fundul ardeilor.Ardeii se lasa o parte intregi si o parte se taie jumatati cu codite cu tot.Se taie capace si la rosii si se golesc de continut cu o lingurita.Continutul il vom folosi la sos deci nu se arunca ci se pastreaza intr-un castronel.
Calim in putin ulei incins ceapa tocata, morcovul ras si apoi adaugam si usturoiul si carnea tocata.Amestecam si cand e aproape gata adaugam si orezul fiert separat si mai calim putin.Adaugam sare, piper si un praf de curry.Apoi dam cratita deoparte sa se raceasca.Cand s-a racit putin adaugam si branza topita/oul batut(eu am facut jumate cu ou si jumate cu branza in 2 castronele diferite).Adaugam si verdeata tocata bine.Amestecam bine de tot.Apoi umplem ardeii si rosiile.
Asezam pe fundul unei craticioare.Facem un sosulet din miezul de rosii ramas cu putin bulion si condimente, o frunza de dafin si o lingurade ulei.Adaugam zeama in care am fiert orezul.Turnam sosuletul peste ardeii si rosiile noastre.Bagam la cuptor sa se rumeneasca bine si servim cu smanatana si cu verdeata alaturi!
Pofta buna! mie mi-au placut foarte mult facuti as jumatati!