Ardei umpluti cu salata de vinete

de RODIMUR in Mancaruri de post, 11 Aug 2019 | 4574 vizualizari

 

Acesta este un aperitiv aspectuos, gustos și de post, pe care l-am făcut săptămâna trecută, atunci când mi-am propus să termin ultimele pungi de vinete de la congelator. Evident, rețeta se poate face și cu vinete proaspete, de sezon...
 

 

INGREDIENTE

  • 4 vinete mici (sau două mari)
  • 4 ardei grași
  • 1/2 ceapă roșie
  • ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • Pentru decor:
  • 8-10 roșii cherry
  • felii subțiri de ceapă roșie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu salata de vinete:

Vinetele se scot de cu seară de la congelator, ca să se decongeleze natural, într-o strecurătoare și ca să se scurgă bine de lichid.

Ceapa se curăță, se spală și se taie mărunt.

Se spală roșiile cherry și se taie.

Se spală ardeii, se taie în jumătăți și se curăță de cotoare și de semințe.

Când vinetele s-au scurs bine, se toacă bine, cu un tocător de lemn și apoi se adaugă ulei de floarea soarelui, după gust și se mixează, până ce se uniformizează.

Se adaugă ceapa tăiată mărunt și se condimentează cu sare și piper, după gust.

Se umplu ardeii tăiați jumătăți cu 2-3 lingurițe încărcate de salată (în funcție de mărimea ardeilor) și se decorează cu felii de ceapă roșie și cu sferturi/jumătăți de roșii cherry.

Se ține la frigider până la servire.

 

TIPS-URI

1

Scoateți vinetele de seara, din congelator, pentru ca pe timpul nopții, să se decongeleze natural. Pentru aceasta, puneți-le într-o strecurătoare, ca între timp să se și scurgă de lichid.

2

Pentru tocat vinetele, folosiți mai bine un tocător de lemn. Se zice că este mai sănătos așa...

3

Folosiți ceapă roșie, care nu este iute și dă un gust bun preparatelor, mai ales când este în stare crudă.

4

Uleiul, sarea și piperul se pun în conformitate cu gustul fiecăruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu salata de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole, de post