Sos cu bame

de Lily_Musat in Mancaruri de post, 26 Iun 2009 | 7379 vizualizari

 

TIP: bamele le fierbem cu putin otet sa nu fie baloase si cu sare, schimband apa de 2 ori.

 

INGREDIENTE

  • 2 catei de usturoi
  • 4 fire de ceapa verde
  • 1 lingurita sare
  • bame 300 g
  • 200 ml suc de rosii
  • 300 ml apa fierbinte
  • leustean verde
  • ulei pt. calit ceapa si usturoiul
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos cu bame:

Punem intr-o tigaie ulei, punem ceapa si usturoiul sa se caleasca putin. Punem sucul de rosii si bamele fierte peste ceapa calita cu usturoi.Dupa ce se calesc putin punem apa fierbinte si mai lasam cateva minute sa fiarba.

Asezonam cu sare si cu patrunjel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos cu bame" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (1)

Oana 1

27.06.2009, 22:59

Mmm, nu am mai mancat bame de cand eram mica Ne facea mamaie la tara...foarte bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de radacinoase cu mazare verde