Ardei umpluti cu ciuperci

de Bucataria_lui_Tavi in Mancaruri de post, 31 Mai 2010 | 9543 vizualizari

 

Dupa cum ati observat, incerc sa postez cat mai multe retete dietetice, care sa infirme ideea ca a tine regim (sau post) reprezinta un chin. Ardeii umpluti cu ciuperci sunt un preparat delicios, usor de gatit, care poate fi servit cald sau rece, dupa preferinta.

 

INGREDIENTE

  • Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 3 ardei grasi (rosii, verzi, galbeni, dupa preferinta);
  • 300 g ciuperci;
  • 500 g pulpa de rosii;
  • 100 g orez;
  • 2 cepe;
  • 1 legatura de marar verde, tocat;
  • 1 legatura de patrunjel verde, tocat;
  • un praf de sare si de piper.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu ciuperci:

Pregatire ingrediente: Tocati mararul si patrunjelul. Tocati ceapa si ciupercile marunt. Scoateti cotorul ardeiului si, cu o lingurita, indepartati toate semintele (cu grija, ca sa nu rupeti ardeiul). In acest moment aveti ingredientele pregatite pentru preparare.

Preparare ardei umpluti cu ciuperci: Puneti ceapa intr-o tigaie de teflon (fara ulei), adaugati si ciupercile si rumeniti totul, la foc mediu, pana ce ciupercile lasa apa si incep sa fiarba, dupa care condimentati cu un praf de sare si de piper.

Cand a inceput sa fiarba apa lasata de ciuperci, adaugati orezul si lasati sa fiarba 10 minute. Mai adaugati putina apa daca orezul scade prea mult (apa adaugati cate o lingura, doua, lasati sa se evapore, dupa care mai adaugati, deoarece in final nu trebuie sa ramana apa in tigaie deloc).

Dupa ce orezul a fiert 10 minute cu ciupercile si ceapa, stingeti focul si adaugati jumatate din patrunjelul si mararul tocat. Amestecati bine si lasati 5 minute sa se racoreasca.

Dupa ce s-a racorit 5 minute, umpleti ardeii (ajutati-va de o lingurita). Taiati o rosie felii si indesati felia de rosie in ardei, pe post de dop, pentru a nu iesi orezul la fiert.

Puneti ardeii umpluti intr-o forma rezistenta la foc, adaugati pulpa de rosii, dupa care acoperiti forma cu o folie de aluminiu si introduceti-o in cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de 30 de minute.

Dupa 30 de minute scoateti-o din cuptor, indepartati folia, intoarceti cu grija ardeii, acoperiti din nou cu folie de aluminiu si mai lasati in cuptor ardeii inca 30 de minute.
Dupa ce s-au scurs si aceste 30 de minute, scoateti ardeii din cuptor, indepartati folia de aluminiu si introduceti-i din nou in cuptor si mai lasati-i inca 30 de minute (pana cand se rumenesc la suprafata).
Odata ce au trecut aceste ultime 30 de minute scoateti ardeii din cuptor si presarati pe deasupra mararul si patrunjelul ramas.
Lasati-i apoi sa se racoreasca, dupa care se pot servi.

PREPARARE IN IMAGINI

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de post - Pilaf cu ciuperci pleurotus