Musaca din piept de pui cu legume la gratar ”asubana”

de asubana in Mancaruri cu carne, 5 Mar 2011 | 8072 vizualizari

 

Nu necesita prajire,eu folosesc tigaia gril de bucatarie sau stropesc legumele cu ulei de masline si le dau la cuptor le fac semi gatite apoi le pregatesc pentru musaca....

 

INGREDIENTE

  • 2 portii piept de pui sau 500 g carne tocata , 
  • 500 g cartofi,
  • 2 vinete mari,
  • 6 ardei grasi,
  • 8  rosii mari,
  • 2 catei de usturoi,
  • 6 linguri cu ulei de masline,
  • 200 ml smantana,
  • 150 g cascaval,
  • cimbru,
  • sare,
  • piper,
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca din piept de pui cu legume la gratar ”asubana”:

Eu am facut pieptul pe lungime ca pentru gratar putin tras la tigaie semi facut ca restul se termina in cuptor ,

Vinetele taie-le in felii pe lungime.Presarati deasupra sare si lasati-le sa se scurga 15 minute,

Se pun pe gratar de abur impreuna cu ardeii intregi si se curata in prealabil de coaja si seminte si se fac fasii.Cartofii se fierb in coaja si putina sare si se lasa sa se raceasca, apoi se taie rondele,

la fel si rosiile se fac rondele si se lasa pe gratar cateva minute sa se moaie putin.Se pot curata de coaja se lasa putin cu usturoi ras deasupra.

Se stropesc legumele cu uleiul de masline.Intr-un vas yena sau o tava gratinata se asaza in straturi un rand de cartofi, unul de piept de pui gratar, unul de vinete, ardei rosii; sa formati un strat placut de culori.Ultimul strat trebuie sa fie de cartofi.

Faceti un beshamel (din ou cu faina sare,piper si smantana ,batute ca la omleta )Asaza deasupra  cascavalul taiat felii sau dat prin razatoarePotriveste gustul de sare, piper si cimbru.

Se serveste  un dresing de smantana cu usturoi si marar verde sa fie mai suculenta.

Lasa la cuptor aproximativ 20 de minute.(pana se rumeneste)


 

 

TIPS-URI

1

Nu mai am foto in ordine in care le-am facut dar reiese din reteta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca din piept de pui cu legume la gratar ”asubana”" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Catina cu miere de albine