Ardei umpluti

de vasimur in Mancaruri cu carne, 17 Oct 2017 | 3951 vizualizari

 

Cui nu-i plac ardeii umpluți? Sunt delicioși, se prepară foarte ușor și repede.
 
Ingredientele de mai jos sunt pentru 8 porții.

 

INGREDIENTE

  • 8 ardei mari
  • 650 - 700 g carne tocată, amestec porc și vită (poate fi doar carne de porc sau de vită)
  • 1 ceapă mare
  • 1 roșie mare (1 lingură pastă de tomate sau 1 pahar suc de roșii)
  • 1 pahar ras cu orez
  • sare de bucătărie
  • piper măcinat
  • boia de ardei dulce
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti:

Se curăță ceapa și se spală bine, la fel și roșia. Se taie ceapa mărunt, se toarnă ulei într-o tigaie și se pune ceapa la prăjit. După ce se inmoaie ceapa, se pune și roșia tăiată mărunt și se lasă să fiarbă împreună 10 – 15 minute, amestecând ca să nu se prindă de fundul tigăi. Se ia de pe foc și se lasă la răcit.

Se alege orezul, se spală după care se pune într-o sită la scurs.

Între timp, spălați ardeii și scoateți semințele, curățați interiorul de vene, spălați și lăsați-i la scurs cu gura în jos.

După ce s-a răcit ceapa, se amestecă cu carnea tocată și 1 ou. Se pune sare, piper și boia dulce, după gust. Dacă se dorește, se mai poate pune pastă de tomate sau suc de roșii, în compoziție și se amestecă bine. Umpleți fiecare ardei cu compoziția de mai sus și așezați-i într-un vas potrivit, în așa fel încâ să nu se răstoarne. Turnați apă până ce îi acoperă și puneți să fiarbă la foc potrivit (mediu spre mic) pentru ca să nu iasă compoziția din ei. După 90 minute, se oprește focul și se lasă să se răcească cu capacul pus pe oală.

Dacă se dorește, se pot servi cu sau fără smântână. Poftă bună!

TIPS-URI

1

Dacă vă place, puteți folosi boia de ardei iute.

2

Puteți să folosiți o lingură de pastă de tomate sau un pahar de suc de roșii dacă nu aveți roșie.

3

Aveți grijă să nu ardeți ceapa, în caz contrar devine amară.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu carne tocata de porc si vita