Sper că toată comunitatea Bucătărașilor așteaptă această rețetă;) =))
Bibilica curățată bine de pene, se presară cu sare aromată, se unge cu ulei de măsline și se așează într-un vas înalt, se acoperă cu apă și vin, plus mirodeniile de mai sus. Se lasă la odihnă peste noapte în marinadă/baiț;)
A doua zi se scoate din baiț, se spală bine, apoi se unge cu ulei de măsline, se asezonează de sare și piper, se umple cu bucăți tăiate grosier de morcovi, praz și mere;) Se așează în vasul roman, se adaugă de jur, împrejur ciupercuțe champignon;) . Se adaugă un pahar de vin alb demisec și unul de apă;) Se acoperă și se lasă la copt cca. 120 de minute la copt, la foc mic;) Vă asigur că e o delicatesă;) Noi am servit cu piure pufos de cartofi;) și salată primavera !
Spor și poftă bună! ;)
1
Sezonul de bibilici a expirat;) Aștept toamna-iarna viitoare ptr noi încercări;)