Ardei umpluti cu carne de pui si ciuperci

de Tuxedo in Pui, 22 Mai 2013 | 11646 vizualizari

 

Nu am facut niciodata ardei umpluti cu carne de pui dar de data asta am zis ca o sa incerc si varianta asta pentru ca este mai dietetica. Si ca sa ii fac mai gustosi, le-am pus si ciuperci si au iesit o nebunie! Daca chiar vreti sa fie dietetici, puteti sa puneti ceapa si morcovul crud, eu le-am innabusit putin.

 

INGREDIENTE

  • pentru 10 ardei
  • 1 kg carne tocata de pui
  • 2 conserve ciuperci
  • 1 legatura marar verde
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 3 linguri orez
  • sare dupa gust
  • piper
  • cimbru 1/2 lingurita
  • 1 rosie
  • o conserva suc de rosii (400 gr)
  • 100 ml ulei (pentru innabusit ceapa si morcovul)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu carne de pui si ciuperci:

Tocam ceapa marunt si dam morcovul pe razatoarea mica apoi le innabusim in ulei, picurand din cand in cand putina apa pana se inmoaie.

Tocam mararul si il amestecam cu carnea,ciupercile, ceapa si morcovul, adaugam orezul, sare si piper dupa gust si un praf de cimbru uscat (cat va place voua, eu am pus cat am luat intre degete)

Spalam ardeii si le decupam un capac apoi ii umplem cu ajutorul unei lingurite cu carne.

Ii asezam intr-o cratita incapatoare si deasupra ii tamponam cu putina faina apoi le facem un capacel din felii de rosie. eu am avut si dovlecel in casa si la cativa le-am facut capacelul din dovlecei.

II acoperim cu apa si ii dam un clocot pe aragaz apoi bagam cratita in cuptor, acoperita cu un capac  si ii lasam sa se coaca la foc mediu pentru aprox. 30-40 de minute.

Cand sunt aproape gata si apa a scazut (daca nu a scazut mai luam din ea cu o lingura) adaugam sucul de rosii asezonat cu sare sau vegeta si putin ulei  sii ii mai lasam in cuptor 15 minute ca sa se fiarba si sucul de rosii. Daca vi se pare prea lichid sosul, ii puteti pune o lingura-doua de faina (frecata cu putin apa in care au fiert ardeii, apoi dizolvata inapoi in sos)

La final tocam marar verde si punem pe deasupra.

Ii servim cu smantana sau iaurt.

Sunt foarte gustosi, usor de digerat (avand in vedere ca nu sunt cu carne de porc) si daca nu inabusiti nimic vor fi chiar de regim

Pofta buna!

TIPS-URI

1

pentru capacelul de deasupra se pot folosi felii de rosii, felii de dovlecel, capacul pe care l-am taiat de la ardei curatat de seminte sau chiar numai faina.

2

Sosul poate fi ingrosat sau nu cu faina, depinde de preferinte.

3

In compozitie se mai poate pune ulei daca vi se pare prea slaba carnea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu carne de pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

23.05.2013, 11:28

Plini de gust si savoare. Bravo!

_Alina_ 1

23.05.2013, 11:57

O minunatie!

susu 1

23.05.2013, 17:39

nici eu n-am facut insa la pomana bunicului am facut chiftelute cu marar si carne de pui tocata, mi-au placut la nebunie, abea astept sa mai fac, au iesit chiar pufoase

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu cus cus