Ardei umpluti

de alice_ciobanu in Mancaruri cu carne, 15 Sep 2011 | 3274 vizualizari

 

Cine nu a facut macar o data in viata, ardei umplut? E bun, usor de facut, iar acum e perioada ideala pentru acest fel de mancare. Ardeii inca se gasesc pe piata de la noi si sunt inca "eco"..:P Asadar am facut ardei umplut, o mancare mult apreciata de al meu sot. I-am servit calzi cu putintel iaurt (se poate folosi cu succes si smantana) si cu salata de hrean cu sfecla rosie coapte...mmmmmm...Nu stiu daca mai are sens sa dau reteta dar, totusi...

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne tocata amestec
  • 10 ardei mari
  • 2 cepe marisoare
  • 200 gr orez
  • vreo 4 linguri ulei
  • o cana serioasa de suc de rosii, proaspat facut de mama soacra :P
  • o lingurita marar uscat
  • o lingurita delikat
  • 2 rosii mari
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti:

Ceapa o tocam si o calim in ulei, apoi o amestecam cu orez, carnea tocata, sucul de rosii, marar si delikat. Amestecam vbine si obtinem o pasta, o compozitie cu care vom umple ardeii.

Ardeii spalati, li se taie capacul, de la codita, :P , se curata de simburi si apoi se umplu.

Se pun in oala, sau in vasul roman, in cazul meu, se pun peste ei cele doua rosii taiate feliute, se adauga apa cat sa ii cuprinda frumos si se dau la cuptor pentru vreo 3 ore.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinte cu varza si carne tocata