Sarmalute cu carne de pui si curcan in vasul roman

de Bya Ralu in Mancaruri cu carne, 31 Iul 2013 | 9116 vizualizari

 

Niste sarmalute mai light care pica foarte bine...nu sunt asa grele la stomac ca cele de porc,sa le incercati

 

INGREDIENTE

  • 1 varza murata
  • 500g carne tocata de curcan
  • 500 g carne tocata de pui
  • 1 ceapa alba
  • 1 cana mica de orez
  • 3 linguri de ulei de masline
  • sare/piper alb/ghimbir/cimbru/boia dulce
  • frunze de busuioc
  • frunze de dafin
  • 100 ml vin rosu
  • 3-4 linguri de pasta de rosii
  • 3-4 felii de mushi azuga sau kaizer
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu carne de pui si curcan in vasul roman:

Se scoate cotorul de la varza murata si se scot cu grija foiile,se pun intr-un castron cu apa si se lasa cateva ore sau peste noapte.

Ceapa se taie marunt si se pune la calit impreuna cu orezul,sare,piper si cimbru si uleiul de masline.Se lasa cateva minute sa se inmioaie putin ceapa si se pune intr-un castron peste care adaugam si carnea tocata de curcan si de pui.Se amesteca totul bine ,se adauga condimentele si se incepe rularea sarmalelor.

Luam o frunza de varza punem din compozitia de carne,le rulam iar capetele le impingem in jos.

Intr-un vas roman punem putin ulei si tocam putina varza si punem pe fundul vasului.Asezam sarmalele facute una cate una.

Printre ele punem fasii de muschi azuga,frunze de dafin si frunze de busuioc si varza tocata marunt.

Le stropim cu vin,iar deasupra punem pasta de rosii.

Se pun la cuptor pentru 2 ore(se mai verifica intre timp,daca mai scade zeama se adauga putina apa).

Se scot din cuptor cand sunt gata si se servesc calde sau reci.

TIPS-URI

1

Se servesc cu smantana si mamaliguta

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu carne de pui si curcan in vasul roman" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sarmale muntenesti