ardei rosu gras-muratura,garnitura

de nadina73 in Conserve, 28 Feb 2010 | 5807 vizualizari

 

te lingi pe degete-dupa ce il probezi

 

INGREDIENTE

  • 4-5 kg ardei rosu gras
  • 1 cutie pasta de tomate(800g) nu bulion
  • 1 pahar de ulei
  • 1 pahar de otet
  • 3-4 linguri de zahar
  • 10 linguri de mustar clasic(1 borcan potirivit)
  • boabe de piper
  • foi de dafin
  • sare 3 lingurite
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA ardei rosu gras-muratura,garnitura:

Se spala ardeiul,apoi se taie feliute de 3 cm in lungine ,dupa care se aparesc intr-o oala cu apa 3-4 minute nu mai mult ,apoi se lasa la scurs.SAU se mai poate pregati si altfel adica,sa taieti ardeiul foarte fin si subtire si atunci va fi ca o pasta care se poate folosi pt fripturi,gratare(e minunat)sau chiar in tocanite e foarte gustos.

Separat intr-o alta oala se pregateste sosul din pasta de tomate ,mustarul,zaharul,sarea,uleiul,otet,foile de dafin si boabele de piper care se pun la fiert iar cand incepe sa fiarba se pune ardeiul oparit si scurs si se lasa sa fiarba la foc potrivit aproximativ 2-3 ore,dupa care asa fierbinti se pun  in borcane si se infileteaza bine apoi se pun intre paturi.Eu personal daca o fac ca si muratura cu ardeiul taiat mai mare e pun in borcane de 800 iar daca o fac ca si pasta pt fripturi o pun in borcane mai mici.Daca se desface borcanul se poate pastra chiar si 2 sapt la frigider.Am sa pun poze cu ambele retete(reteta e aceasi ,diferenta e cum se taie ardeii)

Daca ti-a placut reteta noastra "ardei rosu gras-muratura,garnitura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

ana 1

02.03.2010, 14:50

decand caut eu o reteta dinasta

ana 1

23.08.2010, 22:19

Nadina in ce se oparesc ardeii?

nadina73 1

06.09.2013, 01:35

Intr/o oala cu apa si sare

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Muraturi asortate