Ardei la cuptor cu sos de branza

de mikidaniro in Mancaruri de legume, 1 Apr 2012 | 6616 vizualizari

 

O reteta lacto-vegetariana cu gust de carne:)).Desi la noi nu prea exista masa principala fara carne,aceasta reteta ne place foarte mult.Sosul de branza da savoare ardeilor carnosi si un pic crocanti.

 

INGREDIENTE

  • Pentru ardei:
  • 3 ardei grasi carnosi potriviti
  • 1 1/2 lingura orez
  • 250g ciuperci proaspete
  • 3 fire ceapa verde
  • 2 rosii potrivite
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1 lingura de unt
  • sare
  • piper
  • Pentru sos:
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura cu varf de faina
  • 250ml lapte
  • 200g smantana
  • 100g telemea proaspata
  • 1/2 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei la cuptor cu sos de branza:

Ardeii:

Intr-un vas punem pe foc untul si il lasam pana se topeste,apoi adaugam orezul si il sotam cca 2-3 min.pana se rumeneste un pic.Ciupercile le curatam,le tocam marunt si le punem peste orez.Sotam totul 3-4 minute sau pana dispare tot sucul lasat de ciuperci,apoi punem apa incalzita in prealabil cat sa acopere orezul si lasam la foc mic 20-25 de minute sau pana este fiert orezul,amestecand frecvent  si adaugand apa calda daca este nevoie.
Intre timp curatam rosiile de pielita,seminte si le tocam cubulete.Ceapa o curatam, o spalam si o taiem rondele subtiri.Ardeii ii taiem in doua,ii spalam si ii curatam de seminte.
Cand orezul este fiert adaugam rosiile,lasam 3-4 min,apoi adaugam ceapa si lasam totul inca 3-4 minute pana scade aproape complet.Cand este gata oprim focul,adaugam patrunjelul spalat si tocat marunt,potrivim de sare si piper si umplem ardeii.Ardeii umpluti ii punem intr-o tava termorezistenta,pe care am tapetat-o cu unt in prealabil si ii punem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-45 de min.pana se rumenesc un pic ardeii.

Sosul:

Intr-un vas punem pe foc untul si il lasam pana se topeste.Cand acesta s-a topit adaugam faina si amestecam energic,adaugand cate un pic de lapte pana il punem pe tot.Lasam 8-10 min.pana obtinem o compozitie de consistenta unei smantani,apoi adaugam smantana si branza data prin razatoarea mare sau sfaramata cu furculita.Lasam totul 3-4 min,oprim focul si adaugam patrunjelul spalat si tocat marunt.

 

TIPS-URI

1

Se servesc calzi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei la cuptor cu sos de branza" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci champignon la cuptor