Ardei copti, la borcan

de _Alina_ in Conserve, 4 Noi 2014 | 13618 vizualizari

 

Nu stiu voi, insa eu ma declar o impatimita a ardeilor copti. De regula ii coceam si ii puneam in congelator, insa anul acesta am ales alta varianta pentru a-i conserva, si anume la borcan. Numai ii scoti din borcan, le adaugi ulei si sunt gata. :X

 

INGREDIENTE

  • ardei kapia + gogosari
  • pt. 7 borcane 720ml
  • 600 ml otet (9grade)
  • 2 lg cu varf sare grunjoasa (neiodata)
  • 6 lg zahar tos
  • 2 lg boabe de mustar
  • 1 si 1/2 lg boabe piper negru
  • zeama lasata de ardeii copti curatati (500 ml)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei copti, la borcan:

1. Coci ardeii pe tabla/plita sau in cuptor. Fiecare rand de ardei copt care il iei de pe plita il pui intr-o oala, presari sare deasupra si pui un capac deasupra ca sa se cojeasca usor. Continui pana cand termini ardeii. Ii lasi cateva minute si apoi ii curati pielita si cotorul cu seminte. 

2. Scurgi zeama lasata de ardeii curatati, o strecori si o pui intr-o cratita impreuna cu otetul, boabele de piper, mustar, sare si zahar. Lasi cratita pe foc pana cand lichidul da in cloclot.

3. Asezi ardeii in borcane sterilizate, lasand liber cam un deget din inaltimea borcanului. Umpli borcanele cu lichidul obtinut la pasul anterior, pui capacele si introduci in cuptorul preincalzit pentru 15 minute la 180 grade Celsius.

4. Opresti temperatura si lasi borcanele in cuptor 3-4 ore, apoi le scoti si le depozitezi in camara.


Nota: N-am dat o cantitate fixa de ardei pentru ca nu i-am cantarit exact, sa fi fost vreo 7-8 kg. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei copti, la borcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

mirela0911 1

04.11.2014, 19:32

Ce-mi plac!

Rocsi 1

04.11.2014, 21:08

Sunt foarte buni!

Rahela Velicu 1

26.06.2021, 11:22

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ardei copti la borcan