Astăzi vă prezentăm o rețetă gustoasă de plăcintă cu umplutură de spanac și telemea, cu foi crocante de plăcintă.
Pentru această Plăcintă gustoasă cu spanac și telemea - Rețeta simplă și ușoară, sunt necesare următoarele ingrediente: foi de plăcintă, spanac, brânză, ouă, ceapă.
Cum se prepara Plăcinta gustoasă cu spanac și telemea - Rețeta simplă și ușoară:
Curăță și toacă mărunt ceapa verde și usturoiul, apoi călește-le ușor în puțin ulei de măsline.
Adaugă spanacul și lasă-l să se înmoaie și să se călească bine, până scade toată apă. Condimentează cu sare și piper. După ce s-a gătit, lasă compoziția la răcit.
Pregătește o tavă rotundă termorezistentă și unge baza cu puțin unt topit. Așază în tavă câte două foi de plăcintă suprapuse, unge cu unt topit, continuă cu celelalte foi, suprapunând câte două și unge-le cu unt topit.
Fărâmițează brânza și adaug-o peste compoziția de spanac. Adaugă două ouă și amestecă bine toate ingredientele.
Pune umplutura peste foile de plăcintă și nivelează frumos, apoi adună marginile foilor, impaturindu-le una peste alta. Unge stratul obținut cu unt topit sau ulei de măsline și presară semințe de susan.
Coace plăcinta cu spanac în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, pentru 30-40 minute sau până când se rumenește frumos.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă plăcinta să se răcească. O poți servi călduță sau rece, este la fel de gustoasă.
Încearcă și rețeta de Trigoane cu ciuperci și cașcaval, un aperitiv super gustos sau rețeta de Samosa cu pui.
Îți recomandăm să încerci și rețeta de Trigoane cu brânză, foarte gustoase și bune.
Poftă bună!