O reteta foarte usoara si racoritoare de obicei facuta cu branza de capra proaspata.
Eu va propun o varianta cu branza grasa de vaca si cu ardei copti.
Este usor si simpla de facut, ideala vara dar buna si iarna de sarbatori cand dorim un antreu mai usor.
Am facut-o cu ardei de gradina copti, curatati si congelati in septembrie.
Gustul este minunat, reiese ardeiul bun si adevarat.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/12/terina-cu-ardei-si-branza-de-vaci.html
Puneti la-nmuiat foile de gelatina in apa rece.
Incalziti crema.
Scurgeti foile de gelatina si puneti-le in crema fierbinte. Luati de pe foc si amestecati. Lasati sa se raceasca un pic.
Amestecati bine branza cu smantatana, puneti sare si piper.
Adaugati ceapa tocata fin si arapagicul taiat marunt.
Amestecati, verificati de sare si piper.
Imbracati o forma de terina (15 cm lungime) in film alimentar.
Lasati filmul sa depaseasca.
Puneti pe fund ardeiul verde.
Varsati deasupra jumatate din branza, apoi puneti ardeii rosii taiati bucatele si amestecati cu sosul de rosii.
Puneti deasupra restul de branza si acoperiti cu ardeiul verde ramas.
Ridicati si acoperiti suprafata cu filmul alimentar.
Dati la rece o noapte.
Scoateti din forma si decorati cu rosii confiate si seminte de mac.
Taiati felii si serviti cu paine completa de calitate.