Aperitiv tarta de cartofi cu sunca si cascaval

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 27 Apr 2018 | 4657 vizualizari

 

După o rețetă italienească.

 

INGREDIENTE

  • 300 g cartofi fierti
  • 280 g făină
  • 1 ou
  • 20 ml ulei de măsline
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță sare
  • 200 g șuncă felii
  • 100 g cașcaval felii
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta de cartofi cu sunca si cascaval:

Cartofii fierti se zdrobesc cu furculița sau îi putem da pe răzătoare, după care îi amestecăm cu uleiul de măsline și oul, sarea, făina și praful de copt la sfârșit. Frământăm bine și mai adăugăm făină până rezultă un aluat moale dar nelipicios.
Împărțim aluatul în două părți egale. Ungem cu ulei și tapetam cu făină o tavă de tartă.

Întindem pe masa înfăinată o jumătate de aluat, apoi o așezăm în tavă. Punem peste felii de șuncă și deasupra cele de cașcaval.

Întindem a doua foaie de aluat si o așezăm deasupra și lipim marginile.
Coacem la 180-200 de grade C, pentru 25 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta de cartofi cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de broccoli si branza