Aperitiv tarta cu rosii si mozzarella

de Criss in Aperitive / Garnituri, 14 Ian 2019 | 2937 vizualizari

 

Intr-una din zile, am vazut pe facebook un filmulet marca Club Chef, cu o tarta apetisanta, cu rosii umplute cu mozzarella. N-am mai gasit filmuletul, dar am facut o tarta dupa cum mi-am amintit ca era in film.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat fraged: 
  • 300 g faina 
  • 150 g unt rece 
  • 1 ou 
  • 1 lingurita rasa sare 
  • 1-2 linguri apa rece
  • Umplutura: 
  • 7 rosii (ideal ar fi sa fie de marimi egale) 
  • 2 cutii mini mozzarella (Lidl) 
  • 5 oua 
  • 3 felii sunca/muschiulet/bacon, orice mezel aveti prin frigider 
  • 1 ceapa verde (doar partea verde am folosit-o) 
  • 80 g cascaval ras 
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu rosii si mozzarella:


Faina se pune intr-un bol incapator, se adauga sarea si untul rece. Cu varful degetelor, se amesteca untul cu faina, pana capata un aspect de firimituri. Se adauga oul si apa rece si amestecam pana se formeaza o bila de aluat. Nu se framanta foarte mult, pentru a nu se activa glutenul. Nu avem nevoie de un aluat elastic, ci de unul fraged. Se intinde aluatul intr-o forma de tarta.

Rosiile se spala, se taie la fiecare cate un capacel si se scobeste miezul. E important sa nu ramana partea cu seminte, pentru ca va lasa apa la copt si va umezi tarta. Bilutele de mozzarella se pun intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga. In rosiile scobite, se adauga putina sare si bilutele de mozarella. (Acum, nu stiu ce mozzarella au folosit baietii de la Club Chef, pentru ca se intindea atat de frumos cand a fost taiata tarta, dar ale mele parca s-au intarit, nici vorba sa se intinda. Oricum, gustul a fost foarte bun.)
Ouale se bat ca pentru omleta, se adauga cozile de ceapa verde, sunca taiata cubulete si cascavalul ras, sare si piper dupa gust. Se toarna compozitia in tarta, printre rosii, avand grija sa nu punem peste rosii. Se coace tarta aproximativ 35-40 minute, in functie de cuptor, pana cand va avea o culoare aurie.
E foarte buna, chiar daca aspectul nu e cel mai reusit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu rosii si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci sotate