am gasit reteta in ,,Click pofta buna'',am adaptat-o putin.este de efect pe masa si foarte bun
Intr-o tava de tort de 27cm cu inel detasabil punem o hartie de copt.Faramitam 2/3 din paine si o punem in tava si coacem in cuptor circa 10minute,amestecand din cand in cand.Faramitam si restul de paine si o amestecam cu untul lasat la temperatura camerei in prealabil si adaugam peste painea din tava si nivelam bine,apoi dam la rece 45minute.
Inmuiem gelatina in 100ml lapte 5minute,apoi adaugam inca 100ml lapte si topim pe foc gelatina 1minut,nu lasam sa fiarba.Lasam sa se raceasca.
Taiem rondele ceapa verde,castravetii la fel,salamul si sunca le taiem cuburi.Rosiile le taiem in patru.Pastram castraveti si rondele de masline pt ornat.
Batem branza de vaci cu perlele de branza pana se omogenizeaza bine.Adaugam toate ingredientele pregatite,maslinele,sare,piper,verdeturi italiene dupa gust,putin patrunjel tocat si amestecam usor.Crema o punem peste blatul de paine din forma,netezim bine si lasam la frigider minim 4ore.Scoatem inelul detasabil si punem pe un platou tortul.
Smantana o batem cu intaritorul de frisca,adaugam maioneza,sare si piper.Decoram tortul dupa preferinte cu smantana,ardei gras,masline,castraveti si presaram patrunjel tocat.