Am vazut aceasta tarta la Bucataras si mi-a placut mult, pentru ca este genul nostru de preparat! Si cum toata vara am adus rosii de la tara, aceasta reteta a venit la fix. Este tare buna si se pregateste super usor. Daca nu aveti timp sau chef sa pregatiti aluatul in casa, puteti cumpara, dar totusi cel pregatit in casa este mai bun si nu este deloc complicat sa il faceti.
Aluatul: Intr-un bol cerneti faina, puneti drojdia si sarea. Turnati apa calduta, treptat si framantati. La final adaugati uleiul si framantati pana este incorporat. Il acoperiti cu un prosop curat, il lasati sa creasca, la loc caldut.
Umplututra: Mozzarella o scurgeti bine de lichid, o taiati cuburi. Rosiile spalate, le taiati felii pe rotund indepartand cotoarele. Aluatul crescut, il rasturnati pe masa de lucru, pe care presarati putina faina inainte. Intindeti o foaie mai grosuta. Tapetati cu hartie de copt pe o tava de 24/37 cm, asezati foaia de aluat. Puneti bucatile de mozzarella, feliile de rosii, rosiile cherry si presarati putina sare. Bateti spuma oul, apoi il turnati usor peste toata tarta. Deasupra presarati parmezanul ras si semintele. Introduceti tarta in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 30-35 de minute, pana tarta prinde o crusta frumoasa deasupra si aluatul este copt.
Cand este gata, o scoateti din cuptor si o lasati sa se racoreasca 5 minute. Acum este numai buna de servit, fie calda, fie rece, voi alegeti. Vedeti ce simplu se face? Puteti sa o incercati si voi! Sa aveti pofta!