Initial am vrut sa fac chiftelute, dar cum nu aveam timp sa stau langa aragaz sa prajesc chftele, am transformat reteta si am pus totul la cuptor...
Pulpa de porc sa fie cu foarte putina grasime. Se spala, se taie cubulete si se da prin masina de tocat. Se adauga ouale, la inceput am pus doar 2, dar dupa ce am amestecat ingredientele, compozitia a mai cerut inca un ou. Ardeiul iute se curata de seminte si nervuri, se toaca marunt si se pune in compozitia de carne, leurda se taie fidelute, iar ceapa verde rondele subtiri. Se amesteca toate ingredientele, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, noi preferam mai piscacios, ungem o forma de chec cu putin ulei si transferam compozitia in tava. Dam la cuptorul incins la 180 grade pt 40-45 minute, pana se rumeneste.
Lasam sa se raceasca, portionam si servim ca si aperitiv, sau garnitura la un piure, orez ce va place, alaturi de salate...
Sa va fie de bine!!!
1
pentru a va impresiona musafirii, puteti sa puneti in forme de silicon de briose sau in tava de briose
2
daca nu aveti leurda inlocuiti cu usturoi