Aperitiv sparanghel invelit in jambon si aluat foietaj

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 9 Mai 2019 | 3518 vizualizari

 

Ne place aluatul foietaj, ne place jambonul, dar ne place și sparanghelul, așa că le-am combinat într-un aperitiv minunat: Sparanghel învelit în jambon și aluat de foietaj.

 

INGREDIENTE

  • 500 g sparanghel verde
  • 1 l apă
  • 50 g unt
  • 1/2 lămâie
  • 1 lingură zahăr brun
  • 1/2 linguriță sare
  • 400 g aluat de foietaj
  • 300 g jambon feliat subțire
  • 1 ou
  • semințe de chimen
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv sparanghel invelit in jambon si aluat foietaj:

Lăsăm aluatul foietaj la dezghețat, la temperatura camerei. Îndepărtăm partea lemnoasă de la sparanghel și îl clătim bine în apă rece. Punem la fiert apa cu sarea, zahărul, untul și zeama de lămâie. Când atinge punctul de fierbere, adăugăm sparanghelul și îl lăsăm 2-3 minute să se pătrundă ușor. Apoi îl scoatem în apă rece pentru a opri procesul termic și pentru a se păstra crocant și verde. Zeama de lămâie ajută și ea sparanghelul să-și mențină culoarea verde, iar untul îi conferă un luciu plăcut. Scoatem sparangelul din apa rece și îl lăsăm la scurs. Într-un bol, amestecăm bine oul cu care vom unge aluatul. De obicei, se folosește doar gălbenușul pentru uns, dar neavând ce face doar cu un albuș, l-am folosit și pe acesta. Preîncălzim cuptorul la 200 de grade. Întindem aluatul de foietaj direct pe folia în care este împachetat și îl ungem cu ou. Apoi îl tăiem în fâșii subțiri, în funcție de cât sparanghel avem. Înfășurăm câte un fir de sparanghel, sau două, în câte o felie de jambon, lăsîndu-l liber la capete pentru un aspect mai plăcut. Peste jambon rulăm fâșiile de foietaj, dar lăsăm să se vadă și jambonul la capete. Așezăm rulourile în tava tapetată cu hârtie de copt, ungem aluatul de foietaj cu ou și presărăm chimen peste el.  Dăm tava la cuptor pentru 15 minute, sau până când aluatul este bine rumenit. Este un aperitiv foarte bun, atât cald, cât și rece și va arăta bine printre alte aperitive, la o masă festivă. Să vă fie de folos!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv sparanghel invelit in jambon si aluat foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Platou cu aperitive