Vedeta lunii Domnul Busuioc insoteste doua domnisoare dragute si sfioase, delicate si aromate : Domnisoara Rosie si Domnisoara Mozzarella....un trio des intalnit in bucataria italiana, acum insa intr-o altfel de prezentare!
1. Se lasa aluatul la decongelat, si, intre timp pregatim formele de tarte : ( le ungem cu putin unt si le tapetam cu faina)!
2 . Cu gura unui pahar- cesti , taiem foaia de aluat sub forma de cercuri si le asezam in formele special pregatite, apoi aceste tartute astfel pregatite vor fi unse cu un strat subtire de mustar!
3. Taiem rosiile felii si mozarella in acelasi mod! Le asezam in forma de tarta usor suprapuse, alternand feliile de mozzarella cu cele de rosii, apoi optional putem pune si bucatele de masline. Peste tarte se stropeste uleiul de masline inamestec cu busuiocul uscat, apoi potrivim de gust adaugan si putina sare!
4. Se dau tartutele la copt , la foc mediu cca 20-25 minute ! Se servesc apoi cu busuioc proaspat adaugat peste in momentul in care se servesc! aperitive rapide de vara - super delicioase!