Vinete la cuptor acoperite cu topping de legume

de Cristi Roman in Aperitive / Garnituri, 21 Noi 2009 | 28394 vizualizari

 

Dacă deobicei îmi place să gătesc doar rețete proprii, fiindcă mi se pare că posibilitățile sînt infinite în bucătărie, iată că aseară am gătit ceva ce am văzut la televizor, mai exact în extraordinara The F Word, una dintre emisiunile prezentate de Gordon Ramsay pe BBC. Și cum în această săptămînă a venit rîndul bucătăriilor franțuzești să se întreacă la emisiune (în fiecare săptămînă se întrec două restaurante ale unei bucătării internaționale, iar la finalul sezonului se va alege cel mai bun restaurant internațional al Marii Britanii), am setat creierul pe recepția maximă, pentru că ador orice e mediteraneean.
Așa că am pus ochii pe rețeta de mai jos, foarte simplu de făcut, cu ingrediente ieftine și ușor de găsit. Și, mai ales, o rețetă de efect și cu un rezultat gustos.
Un singur lucru trebuie spus - ceea ce am văzut la TV se referea doar la vinete, dovleceii au venit ca bonus din partea mea.

 

INGREDIENTE

  • două vinete
  • doi dovlecei
  • 4 roșii
  • 150 grame brînză mai sărată / feta
  • verdețuri uscate
  • ulei măsline
  • 6 dulăi de usturoi
  • piper proaspăt măcinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete la cuptor acoperite cu topping de legume:

Am tăiat vinetele și dovleceii pe din două, le-am crestat cu cuțitul (avînd grijă să nu tai învelișul exterior, de la bază) și am acoperit apoi cele 8 jumătăți cu un topping făcut din ulei de măsline, usturoi pisat și verdețuri uscate. Am presărat puțin piper proaspăt măcinat.

Apoi, am pus toppingul final, făcut din roșii mărunțite și brînză feta mai sărată amestecate. Am mai stropit apoi toate cele 8 felii cu cîteva picături de ulei de măsline și le-am băgat la cuptor pentru 20-25 de minute, la foc mediu spre mare.

Cred că se pot servi cu aproape orice tip de carne, noi am asortat vinetele cu piept de pui marinat și tras la grill.

Așa că dacă v-am făcut poftă, hai, la treabă!

TIPS-URI

1

Se poate pune și verdeață proaspătă deasupra, cum ar fi pătrunjelul mărunțit, eu nu am avut aseară în casă. Dacă alegeți această variantă, recomand să așterneți verdeața la final de tot, după ce ați scos vinetele din cuptor.

2

Eu am ținut vinetele și dovleceii la cuptor pînă cînd mi s-a părut că toppingul de deasupra s-a făcut, însă cred că se pot ține mai mult, pînă și vinetele se coc mai mult în interior (s-au copt și ale mele însă poate pentru unele gusturi ar fi trebuit lăsate mai mult, mie așa-mi plac).

3

Dacă doriți ca toppingul de la exterior să pătrundă mai bine în interiorul vinetei, atunci faceți crestături mai largi la început, nu doar simple tăieturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete la cuptor acoperite cu topping de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (52)

Bya Ralu 1

18.08.2013, 17:39

bune

babi5 1

19.08.2013, 16:29

pity19 1

02.09.2014, 22:37

Odata ce pui branza nu ar mai trebuii ulei , nu conteaza de care , parerea mea!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu branza si marar