Aperitiv rulouri Svaiter

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 1 Feb 2019 | 4256 vizualizari

 

Printre aperitivele pregătite în urmă cu ceva timp pentru un eveniment de familie au fost și aceste rulouri ”Șvaițer” care au fost foarte apreciate, ca fiind gustoase, consistente și aspectuoase. M-am gândit să le prepar atunci când am văzut în supermarket felii extrafine de brânză, tip șvaițer. Trebuia să fac ceva repede și bun, iar printre alte gustări, pe care le-am  prezentat aici cu alte ocazii, au fost și acestea, de dată recentă. Aspectul feliilor extrafine de cașcaval m-a determinat să dau rulourilor denumirea de ”Șvaițer” pentru că exact așa arată.

 

INGREDIENTE

  • 9 felii extrafine de cașcaval tip șvaițer
  • 9 felii de șuncă, mușchi...
  • 25 grame de unt
  • Pentru umplutură:
  • 2 ouă fierte tari
  • 100 grame telemea de vaci
  • 50 grame de unt
  • Pentru decor:
  • frunze de salată verde
  • felii de roșii
Portii: 9
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv rulouri Svaiter:

Mai întâi se prepară umplutura, din ouă fierte tari, telemea de vaci și unt, conform rețetei: https://www.bucataras.ro/retete/aperitiv-pasta-tartinabila-cu-oua-si-telemea-89432.html

După preparare, umplutura se dă 10-15 minute la frigider, ca să se întărească puțin.

Se desfac cu grijă feliile de cașcaval, pentru că sunt foarte fine și se pregătesc pentru rulare. Pe fiecare felie de șuncă se întinde un strat foarte subțire de unt, iar apoi se pun două lingurițe de umplutură și se rulează. Ruloul format se rulează apoi într-o felie de șvaițer. 

Se rulează astfel toate feliile, cu umplutura la interior și se pun pe un platou decorat cu frunze de salată.

Înainte de servire, ar fi bine ca rulourile să stea la frigider.

TIPS-URI

1

Folosiți astfel de felii extrafine pentru rulouri. Alt fel de cașcaval, chiar subțire tăiat, nu se poate rula atât de frumos și ușor, se rup...

2

Pentru umplutură, scoateți untul din timp de la frigider, ca să fie ușor de mixat.

3

Nu fierbeți prea mult ouăle pentru umplutură, ca să nu se înverzească gălbenușurile.

4

Răzuiți ouăle întregi, cu tot cu albușuri.

5

După ce ați mixat bine umplutura, țineți-o 10-15 minute la frigider, ca să se întărească.

6

Păstrați rulourile la frigider, până la servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulouri Svaiter" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mamaliga cu branza greceasca si parmezan la cuptor