Printre aperitivele pregătite în urmă cu ceva timp pentru un eveniment de familie au fost și aceste rulouri ”Șvaițer” care au fost foarte apreciate, ca fiind gustoase, consistente și aspectuoase. M-am gândit să le prepar atunci când am văzut în supermarket felii extrafine de brânză, tip șvaițer. Trebuia să fac ceva repede și bun, iar printre alte gustări, pe care le-am prezentat aici cu alte ocazii, au fost și acestea, de dată recentă. Aspectul feliilor extrafine de cașcaval m-a determinat să dau rulourilor denumirea de ”Șvaițer” pentru că exact așa arată.
Mai întâi se prepară umplutura, din ouă fierte tari, telemea de vaci și unt, conform rețetei: https://www.bucataras.ro/retete/aperitiv-pasta-tartinabila-cu-oua-si-telemea-89432.html
După preparare, umplutura se dă 10-15 minute la frigider, ca să se întărească puțin.
Se desfac cu grijă feliile de cașcaval, pentru că sunt foarte fine și se pregătesc pentru rulare. Pe fiecare felie de șuncă se întinde un strat foarte subțire de unt, iar apoi se pun două lingurițe de umplutură și se rulează. Ruloul format se rulează apoi într-o felie de șvaițer.
Se rulează astfel toate feliile, cu umplutura la interior și se pun pe un platou decorat cu frunze de salată.
Înainte de servire, ar fi bine ca rulourile să stea la frigider.
1
Folosiți astfel de felii extrafine pentru rulouri. Alt fel de cașcaval, chiar subțire tăiat, nu se poate rula atât de frumos și ușor, se rup...
2
Pentru umplutură, scoateți untul din timp de la frigider, ca să fie ușor de mixat.
3
Nu fierbeți prea mult ouăle pentru umplutură, ca să nu se înverzească gălbenușurile.
4
Răzuiți ouăle întregi, cu tot cu albușuri.
5
După ce ați mixat bine umplutura, țineți-o 10-15 minute la frigider, ca să se întărească.
6
Păstrați rulourile la frigider, până la servire.