Covrigei cu chimen si parmezan

de Ela68 in Aperitive / Garnituri, 30 Sep 2013 | 11122 vizualizari

 

O reteta exceptionala de covrigei. Foarte gustosi si fragezi !

 

INGREDIENTE

  • 250 gr margarina ( sau unt )
  • 250 gr branza sarata ( eu am folosit branza de oi, de la sibieni )
  • 300 gr faina
  • 1-2 linguri otet de mere
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 50 gr parmezan ( pentru deasupra )
  • seminte de chimen
  • 1 galbenus + 2 linguri de lapte pentru uns
Portii: 60
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigei cu chimen si parmezan:

Margarina tinuta la temperatura camerei se amesteca cu branza faramitata, apoi se adauga otetul, chimenul macinat si faina. Se framanta pana se obtine un aluat omogen, se inveleste in folie alimentara si se da la frigider 1-2 ore.  Se imparte aluatul in trei. Una din foi se intinde cu ajutorul unui sucitor pe masa infainata si se decupeaza cu forma speciala pentru covrigei. Grosimea recomandata este de 5 mm. Din coca ramasa de la decupare se intinde o foaie si se decupeaza si din aceasta covrigei. Celelte doua foi se pastreaza la frigider. Se aseaza covrigeii in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu amestecul de galbenus si lapte, se presara apoi chimen si parmezan. Se tin la cuptorul preincalzit, la foc mediu,  timp de 15-20 minute pana incep sa devina aurii. ( nu mai mult, sa nu se arda ).  Au rezultat trei tavi 35x40 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei cu chimen si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]