Aperitiv prajitura tricolora

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 14 Apr 2017 | 3478 vizualizari

 

Delicii de Paste


Pentru acest aperitiv, m-am inspirat de pe blogul lui Sara & Miki.

 

INGREDIENTE

  •  aluat galben :
  • 2 oua
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura de smantana
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingurita mica praf de copt
  • 2 linguri parmezan
  •  aluat verde:
  • 2 oua
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura de smantana
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri de spanac
  • sare
  •  aluat portocaliu:
  • 2 oua
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura de smantana
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri de pasta de ardei
  • sare
  •  umplutura:
  • 200 g crema de branza
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingura de mustar
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 200 g piept de pui
  • 2 castraveti murati
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv prajitura tricolora:

Pentru aluatul verde, separi ouale, iar cele 2 galbenusuri le freci cu 2 linguri de ulei, 1 lingura de smantana, 2 linguri de faina, 1 lingurita praf de copt, sare si 2 linguri de spanac tocat marunt (congelat sau proaspat, dar fiert 5 minute). Separat, bati albusurile spuma tare si le incorporezi in primul amestec.
Pentru aluatul portocaliu, repeti acelasi procedeu ca mai sus, doar ca inlocuiesti spanacul cu 2 linguri pasta de ardei. Nu pui sare, deoarece pasta de ardei este destul de sarata.

Pentru aluatul alb, repeti procedeul, dar folosesti 2 linguri de parmezan. 
In tava mare de la aragaz (28x38 cm), pui o hartie de copt si intinzi compozitiile alternandu-le dupa imaginatie sau ca in imagine. Dai tava la cuptor, pentru 15-20 de minute, apoi o scoti si rastorni aluatul peste un prosop umed. Lasi sa se raceasca si apoi il imparti in trei parti egale.

Pentru umplutura, amesteci crema de branza cu smantana, apoi adaugi ardeiul rosu si castravetii murati taiati in cubulete. Carnea de pui o fierbi in apa, cu putina sare si o tai cuburi si o adaugi la compozitia de branza.

 Umpli foile cu crema de branza cu pui si dai la rece prajitura aperitiv. O tai cubulete inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv prajitura tricolora" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi copti umpluti cu ton