Aperitiv placinta floare cu spanac si branza

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 17 Mai 2017 | 6194 vizualizari

 

reteta pentru picnic

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 600 g faina
  • 1 ou
  • 150 g iaurt
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 cana apa calduta
  • umplutura:
  • 300 g spanac curatat (aproximativ 500 g spanac proaspat, cu codite)
  • 250 g branza dulce de vaci
  • 100 g telemea
  • 80 g cascaval ras (sau parmezan)
  • 1 ou mare + 1 albus
  • sare
  • nucsoara (un varf de cutit)
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus +2 linguri de lapte
  • seminte de in
  • susan alb + negru
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta floare cu spanac si branza:

Pentru aluat, pui intr-un bol faina cernuta si sarea. In centru pui drojdia uscata, lingurita de zahar si adaugi 3-4 linguri de apa calduta si faci o maia pe care o lasi la dospit pentru 10 minute. Adaugi oul batut cu iaurtul si amesteci incorporand din faina de pe margini. Adaugi si uleiul apoi framanti adaugand apa calda, pana cand aluatul nu se mai tine de degete.
Acoperi aluatul cu un prosop si il lasi la crescut, circa 40 de minute, intr-un loc cald. 


Pentru umplutura, cureti spanacul, il speli bine si il scurgi de apa si il tai fasii. Calesti frunzele de spanac 2 minute, intr-o tigaie cu o lingura de ulei, il lasi sa se raceasca si il scurgi bine de apa lasata. Dai pe razatoare telemeaua si cascavalul. 

Adaugi branza dulce si sarata, condimentezi cu sare si nucsoara dupa gust. Adaugi oul batut impreuna cu un albus si omogenizezi.
Imparti aluatul in doua parti si intinzi o foaie cu un diametru de cca. 30 cm si il decupezi, cu ajutorul unui capac, apoi il asezi in tava tapetata cu hartie de copt. Faci un cerc din umplutura, la 2-3 cm de margini, iar cateva linguri de umplutura le pui in centrul aluatului.
Asezi deasupra cea de-a doua foaie (care trebuie sa fie putin mai mare pentru a putea acoperi intreaga umplutura) si o lipesti prin apasare pe portiunile unde nu este umplutura. Pui un bol mic in centru, dupa care tai placinta in 12 parti egale, cu un cutit bine ascutit.

Cu ajutorul unei pensule, ungi placinta cu galbenus diluat cu lapte sau apa si presari deasupra seminte de in si de susan.
Introduci tava in cuptorul preincalzit, la 180 °C, pentru o ora.

Dupa ce s-a rumenit, se coboara putin temperatura si se lasa sa se coaca. 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta floare cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada din omleta a la Dana