Aperitiv oua umplute cu file de hering

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 4 Ian 2019 | 3709 vizualizari

 

De câțiva ani, românii s-au obișnuit să aibă neapărat pește pe masa de revelion și eu m-am gândit la aperitivele pe care le pot prepara, cu acest ingredient obligatoriu. În afară de tartinele cu pastă de pește, m-am gândit că ar fi foarte bune și niște ouă umplute cu file de hering, preparat rapid și simplu, fără unt și decorat natural, fără maioneză.
Cred că a fost o idee foarte bună, pentru că aceste ouă umplute au fost plăcute la gust, ușoare și aspectuos decorate. Și astfel am avut pește pe masa de revelion...
 

 

INGREDIENTE

  • 8 ouă, fierte tari
  • 2 conserve de file de hering în ulei
  • 1 ceapă roșie, mică
  • zeama de la 1 lămâie
  • Pentru decor:
  • 3-4 gălbenușuri răzuite pe răzătoarea mică
  • măsline tăiate
  • feliuțe de ceapă roșie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv oua umplute cu file de hering:

Se pun ouăle la fiert cu apă rece, sare și 1-2 linguri de oțet. Când sunt gata fierte, se ia vasul de pe foc și se lasă ouăle să se răcorească, în apă rece.

Între timp, se scoate fileul de hering din conserve, se mărunțește grosier și se adaugă ceapa roșie tăiată foarte fin, 4 linguri din lichidul din conserve și 4-5 linguri de zeamă de lămâie. Se amestecă bine, pentru uniformizarea ingredientelor.

Se curăță ouăle de coajă și se taie fiecare ou la orizontală, în câte două părți egale.

Se scot gălbenușurile și se umplu albușurile cu amestecul cu file de hering.

Se pun ouăle umplute pe un platou (eventual, pavoazat cu frunze de salată verde) și se decorează cu gălbenuș răzuit pe răzătoarea mică și cu feliuțe de ceapă și măsline tăiate.

Platoul cu ouă umplute se ține la frigider, până ce se epuizează.

TIPS-URI

1

Folosiți pește cu carne albă, pentru că arată mai bine și este mai gustos. Doar pielea heringului este mai închisă la culoare. O puteți îndepărta ușor, sau puteți s-o lăsați la mixare. Oricum, fiind subțire, nu va afecta culoarea preparatului.

2

Nu fierbeți ouăle mai mult decât este cazul, ca să nu se înverzească gălbenușurile.

3

Fileul de hering poate fi mixat cu unt, dar eu am folosit uleiul din conservă (puțin) în care peștele s-a preparat, în suc propriu. Astfel, compoziția nu este prea grasă.

4

Puteți suplimenta cantitatea de zeamă de lămâie, dar aveți grijă să nu fie prea acră.

5

Pentru decor, puteți folosi și alte ingrediente, după plac.

6

Este bine să nu preparați cantități prea mari, ci doar atât cât se servește.Țineți preparatul la frigider, până ce se epuizează.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv oua umplute cu file de hering" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu ciuperci si carnaciori