Aperitiv Oua scotiene

de Andra_Constantinescu in Aperitive / Garnituri, 6 Sep 2018 | 5361 vizualizari

 

 "Provocarea GastroArt"
Din ce m-am documentat pe internet, ouale scotiene se pregatesc cu carne din carnati proaspeti, insa eu am preferat sa cumpar carne tocata si sa o condimentez dupa gustul meu (de obicei carnatii sunt cam picanti).
Orice metoda am incercat, ouale mele de tara pur si simplu nu vor sa se curete frumos. Am pus si sare si otet in apa, am pus si apa rece peste ele imediat dupa fierbere...degeaba. Poate imi spuneti voi o metoda...daca exista.
Ouale scotiene se pot servi cu diverse legume, sosuri sau muraturi.
 

 

INGREDIENTE

  • 5 oua mici de gaina
  • 300 g carne tocata de porc
  • sare
  • putin piper macinat
  • 1/2 lingurita de boia de ardei dulce
  • 3 catei de usturoi
  • putin cimbru uscat
  • 50 g faina
  • 50 g pesmet auriu
  • ulei pentru prajit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv Oua scotiene:

Se pun trei oua la fiert in apa cat sa le acopere. Se fierb 3 minute la foc mic din momentul in care apa a inceput sa clocoteasca, apoi se varsa apa fierbinte din vas si se pune apa rece.

Carnea tocata se pune intr-un castron si se amesteca cu putina sare, putin piper proaspat macinat, jumatate de lingurita de boia de ardei dulce, usturoiul pisat si putin cimbru uscat.

Intr-o farfurie se pune faina, intr-alta pesmetul, iar intr-un castron se bat celelalte doua oua cu un praf de sare.

Se curata ouale fierte cu grija de coaja. Acestea au galbenusul moale in acest moment.

Se pune un wok cu ulei la foc mic pentru a se incalzi.

Amestecul cu carne se imparte in trei. Se ia o parte din carne si se aplatizeaza, apoi se inveleste un ou fiert in ea, cu mana umeda. Se procedeaza la fel si cu celelalte doua oua. Chiftelele astfel obtinute se dau pe rand prin faina, ou si pesmet, apoi se prajesc la foc potrivit in baia de ulei. Se scot pe un servetel absorbant.

Ouale scotiene se pot servi cu diverse legume, sosuri sau muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv Oua scotiene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

08.09.2018, 20:11

Cat de bine arata, dar cat de bune sunt! Eu stiu, pentru ca le-am pregatit!

abetina 1

09.09.2018, 13:29

Andra_Constantinescu 1

09.09.2018, 13:32

Sunt foarte bune, intr-adevar! Multumesc frumos, dragilor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Parjoale "by Anisoara"