Aperitiv omleta cu cartofi, salam si cascaval

de vasimur in Aperitive / Garnituri, 19 Noi 2018 | 5084 vizualizari

 

Omleta este o mâncare foarte gustoasă și poate constitui un mic dejun sau o cină ușor de preparat, în orice combinație, cu slănină și ceapă, cu cartofi sau pur și simplu doar din ouă.
Din ingredientele de mai jos au rezultat 2 porții consistente, de omletă.

 

INGREDIENTE

  • 50 g salam feliat
  • 3-4 ouă
  • 2-3 cartofi
  • 3-4 felii de cașcaval feliat
  • 2-3 linguri ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper măcinat
  • boia de ardei dulce
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv omleta cu cartofi, salam si cascaval:

Se curăță și se spală bine cartofii. Se taie rondele nu prea groase, ca să se prăjească ușor. Se toarnă uleiul într-o tigaie și se pun cartofii la prăjit, 2-3 minute, pe ambele părți. Ouăle se sparg și se bat într-o farfurie, se pune sare, piper și boia, după gust. Compoziția astfel rezultată se toarnă în tigaie, peste cartofi, iar deasupra se ornează cu felii de salam și cașcaval. Se lasă la prăjit, la foc mic, până ce se întărește oul și se topește cașcavalul. Când este gata, se ia de pe foc.

Am tăiat omleta în 4 bucăți, pentru a putea fi pusă mai ușor în farfurii, cu o spatulă din lemn. Omleta se poate servi și cu murături, dacă vă place.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Preparați omleta la foc mic deoarece, dacă se arde, nu va avea gust bun.

2

În loc de salam, puteți folosi cârnați, mușchiuleț, kaiser etc

3

Dacă nu aveți cașcaval, folosiți orice fel de brânză.

4

Puteți folosi și boia de ardei iute, dacă vă place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv omleta cu cartofi, salam si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort aperitiv din omleta