Omleta este o mâncare foarte gustoasă și poate constitui un mic dejun sau o cină ușor de preparat, în orice combinație, cu slănină și ceapă, cu cartofi sau pur și simplu doar din ouă.
Din ingredientele de mai jos au rezultat 2 porții consistente, de omletă.
Se curăță și se spală bine cartofii. Se taie rondele nu prea groase, ca să se prăjească ușor. Se toarnă uleiul într-o tigaie și se pun cartofii la prăjit, 2-3 minute, pe ambele părți. Ouăle se sparg și se bat într-o farfurie, se pune sare, piper și boia, după gust. Compoziția astfel rezultată se toarnă în tigaie, peste cartofi, iar deasupra se ornează cu felii de salam și cașcaval. Se lasă la prăjit, la foc mic, până ce se întărește oul și se topește cașcavalul. Când este gata, se ia de pe foc.
Am tăiat omleta în 4 bucăți, pentru a putea fi pusă mai ușor în farfurii, cu o spatulă din lemn. Omleta se poate servi și cu murături, dacă vă place.
Poftă bună!
1
Preparați omleta la foc mic deoarece, dacă se arde, nu va avea gust bun.
2
În loc de salam, puteți folosi cârnați, mușchiuleț, kaiser etc
3
Dacă nu aveți cașcaval, folosiți orice fel de brânză.
4
Puteți folosi și boia de ardei iute, dacă vă place.